Energie-Index

Energie-Index

Energie Index: Wij berekenen de Energie Index voor woningen

De Energie-Index drukt uit hoe energiezuinig een woning is. De index is belangrijk en nodig om bijvoorbeeld het aantal huurpunten te bepalen voor het woningwaarderingsstelsel (waarmee de maximale huur berekend wordt) of om in aanmerking te komen voor subsidies als de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) en de Fonds energiebesparing huursectorlening (FEH). Het betreft dan vooral sociale huurwoningen: verhuurders van woningen boven de liberalisatiegrens mogen ook kiezen voor een energielabel.

Energie-Index bepalen voor 0,2% duurzaamheidskorting hypotheek

De Energie-Index laten bepalen is ook interessant als u in aanmerking wil komen voor de duurzaamheidskorting op een hypotheek energiezuinige woning bij de ABN AMRO of Rabobank. Wilt u hier meer over weten, klik dan door naar onze pagina over de rentekorting energiezuinige woning.

Voorbeeld Energie-Index in vergelijking met energielabel
De Energie-Index wordt nauwkeurig bepaalt aan de hand van 150 kenmerken. Het energielabel wordt bepaalt aan de hand van slechts 10 kenmerken.

Bepaling Energie-Index door een gecertificeerde EPA-W adviseur

De Energie-Index mag enkel en alleen opgesteld worden door een volgens de BRL9500-norm gecertificeerde energieadviseur. Wij zijn het enige adviesbureau in Friesland dat dit certificaat op zak heeft. Om de index te bepalen komen we bij u langs om zo’n 150 energetische kenmerken van de woning gedetailleerd op te nemen. Zo onderzoeken we onder andere de isolatiekwaliteit en noteren we welke installaties er aanwezig zijn. Op basis van de uitgebreide opname berekenen we het Energie-Indexgetal: hoe lager het getal, hoe beter de energieprestatie van uw woning.

Energie-Index opname aanvragen

Onze erkend, onafhankelijke energie adviseur komt graag bij u langs om de energie-index te bepalen. Een afspraak hiervoor maken kan telefonisch, per mail of via het onderstaande contactformulier in.

Naam *

Telefoonnummer *


 

Misschien ook interessant voor u:

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

  • Energielabeling & -beleid

    Wij voorzien uw pand graag van een energielabel of energie-index.

  • Verduurzamingsadvies

    Bent u benieuwd naar hoe u uw maandelijkse energierekening omlaag kunt brengen? Wij zoeken het voor u uit.

  • Ondersteuning bij subsidie-aanvraag

    We begeleiden u stap voor stap in het doen van de aanvraag.

Ik wil een offerte of bel mij terug

Menu