Energie Index:
Wij berekenen de Energie Index voor woningen

De Energie-Index drukt uit hoe energiezuinig een woning is. 

Wat is de Energie-Index?

De Energie-Index drukt uit hoe energiezuinig een woning is. De index is belangrijk om bijvoorbeeld het aantal huurpunten te bepalen voor het woningwaarderingsstelsel (waarmee de maximale huur berekend wordt). Het betreft dan vooral sociale huurwoningen: verhuurders van woningen boven de liberalisatiegrens mogen ook kiezen voor een energielabel.

De Energie-Index is vergelijkbaar met het energielabel, maar dan veel nauwkeuriger. Heeft u de Energie-Index nodig om het aantal huurpunten te bepalen voor het woningwaarderingsstelsel, om in aanmerking te komen voor subsidies of rentekorting op de hypotheek? Wij berekenen de Energie-Index graag voor u.

Bepaling Energie-Index door een gecertificeerde EPA-W adviseur

De Energie-Index mag enkel en alleen opgesteld worden door een volgens de BRL9500-norm gecertificeerde energieadviseur. Wij zijn het enige adviesbureau in Friesland dat dit certificaat op zak heeft. Om de index te bepalen komen we bij u langs om zo’n 150 energetische kenmerken van de woning gedetailleerd op te nemen. Zo onderzoeken we onder andere de isolatiekwaliteit en noteren we welke installaties er aanwezig zijn. Op basis van de uitgebreide opname berekenen we het Energie-Indexgetal: hoe lager het getal, hoe beter de energieprestatie van uw woning.

Energie-Index bepalen voor 0,15% duurzaamheidskorting hypotheek

 

De Energie-Index laten bepalen is ook interessant als u in aanmerking wil komen voor de duurzaamheidskorting op een hypotheek energiezuinige woning bij de ABN AMRO of Rabobank. Wilt u hier meer over weten, klik dan door naar onze pagina over de rentekorting energiezuinige woning.

 Voorbeeld Energie-Index in vergelijking met energielabel

 

Laat de Energie-Index bepalen

 

Gerelateerde diensten

Maatwerkadvies woning 

 Rentekorting Hypotheek