Energie Index:
Wij berekenen de Energie Index voor woningen

De Energie-Index drukt uit hoe energiezuinig een woning is. Het is vergelijkbaar met het energielabel, maar dan veel nauwkeuriger. Heeft u de Energie-Index nodig om het aantal huurpunten te bepalen voor het woningwaarderingsstelsel, om in aanmerking te komen voor subsidies of rentekorting op de hypotheek? Wij berekenen de Energie-Index graag voor u.

Vraag vandaag nog een offerte aan

Wat is de Energie-Index?

De Energie-Index drukt uit hoe energiezuinig een woning is. De index is belangrijk en nodig om bijvoorbeeld het aantal huurpunten te bepalen voor het woningwaarderingsstelsel (waarmee de maximale huur berekend wordt). Het betreft dan vooral sociale huurwoningen: verhuurders van woningen boven de liberalisatiegrens mogen ook kiezen voor een energielabel.

Energie-Index bepalen voor 0,15% duurzaamheidskorting hypotheek

De Energie-Index laten bepalen is ook interessant als u in aanmerking wil komen voor de duurzaamheidskorting op een hypotheek energiezuinige woning bij de ABN AMRO of Rabobank. Wilt u hier meer over weten, klik dan door naar onze pagina over de rentekorting energiezuinige woning.

Voorbeeld Energie-Index in vergelijking met energielabel

De Energie-Index wordt nauwkeurig bepaalt aan de hand van 150 kenmerken. Het energielabel wordt bepaalt aan de hand van slechts 10 kenmerken.

Bepaling Energie-Index door een gecertificeerde EPA-W adviseur

De Energie-Index mag enkel en alleen opgesteld worden door een volgens de BRL9500-norm gecertificeerde energieadviseur. Wij zijn het enige adviesbureau in Friesland dat dit certificaat op zak heeft. Om de index te bepalen komen we bij u langs om zo’n 150 energetische kenmerken van de woning gedetailleerd op te nemen. Zo onderzoeken we onder andere de isolatiekwaliteit en noteren we welke installaties er aanwezig zijn. Op basis van de uitgebreide opname berekenen we het Energie-Indexgetal: hoe lager het getal, hoe beter de energieprestatie van uw woning.

Energie-Index aanvragen?

Onze erkend energieadviseur helpt u graag met een Energie-Index berekening.

Neem contact met ons op via 058 30 31 100, mail naar info@energieinspectie.nl of vul het onderstaande formulier in en ontvang snel een offerte.

Misschien ook interessant

Rentekorting hypotheek 

Blowerdoortest

Gerelateerde nieuwsartikelen

Tijdelijke verhoging subsidiebedragen (SEEH)

Tijdelijke verhoging subsidiebedragen (SEEH)

Door de coronacrisis is er een tijdelijke wijziging van toepassing op de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft besloten om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren tegemoet te komen door de subsidiebedragen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) tijdelijk te verhogen.

Lees meer
6 redenen om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen

6 redenen om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen

In bepaalde gevallen is een energielabel voor uw bedrijfspand verplicht, in andere gevallen is het verstandig om alvast te regelen. Met het nieuwe energielabel 2021 kan het ook gunstig zijn om het label dit jaar nog te regelen. Wij zetten 6 goede redenen op een rij om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen.

Lees meer