Energielabel voor bedrijfspanden

Energielabel voor bedrijfspanden

Energielabel voor bedrijfspanden

Het energielabel voor utiliteitsbouw noemen we ook wel EPA-U. Winkels, kantoren, horeca, sportcomplexen, schoolgebouwen en ziekenhuizen: allemaal moeten ze zijn voorzien van zo’n label bij verhuur, verkoop of oplevering. Hier wordt tamelijk streng op gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Het energielabel moet worden geregistreerd in de database van de Rijksoverheid. Dit mag enkel worden gedaan door gecertificeerde energieadviseurs. Inspectie Friesland is de enige partij in Friesland die dit certificaat op zak heeft.

De bepaling
De EPA-U wordt bepaald aan de hand van de door het rijk vastgestelde norm BRL 9500-03. Onze onafhankelijke adviseur komt bij u langs om het hele gebouw te controleren. Hierbij komen onder andere de installaties en de isolatie aan bod. Alle verkregen informatie wordt vervolgens ingevoerd in onze rekensoftware, die daarmee een energielabel genereert. Uiteraard registreren wij het label ook in de landelijke database.

De aanvraag
Onze erkend onafhankelijke energieadviseur komt graag bij u langs om het energielabel voor utiliteitsbouw te bepalen. Een afspraak hiervoor maken kan telefonisch, via WhatsApp, per mail of door middel van ons contactformulier.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

  • Energielabeling & -beleid

    Wij voorzien uw pand graag van een energielabel of energie-index.

  • Verduurzamingsadvies

    Bent u benieuwd naar hoe u uw maandelijkse energierekening omlaag kunt brengen? Wij zoeken het voor u uit.

  • Ondersteuning bij subsidie-aanvraag

    We begeleiden u stap voor stap in het doen van de aanvraag.

Ik wil een offerte of bel mij terug

Menu