Stapt u over naar eeuwigdurende erfpacht? Ontdek of u recht heeft op korting! 

Het is mogelijk dat u korting krijgt op de vergoeding die u jaarlijks betaalt (de canon). U komt hiervoor in aanmerking wanneer uw woning een EPC-waarde heeft van 0,3 of lager. Door het uitvoeren van een BENG-berekening (voorheen EPC-berekening), kunt u aantonen dat uw woning inderdaad een laag EPC heeft en dus zeer energiezuinig is.

In dat geval krijgt u korting en is de benodigde BENG-berekening zo weer terugverdiend.

Wat is de BENG-berekening?

BENG staat voor bijna-energieneutraal-gebouw. Met de BENG-berekening wordt de energieprestatie van uw woning gemeten. Dat betekent dat alle onderdelen van het bouwplan die te maken hebben met de energieprestatie, worden doorgerekend. Hiermee toetsen we of uw woning voldoet aan drie energieprestatie eisen.

Is de BENG berekening hetzelfde als de voormalige EPC-berekening?

Wie een omgevingsvergunning nodig heeft voor een nieuwbouwgebouw, deed dat voorheen zelf via de EPC-berekening. Sinds 1 januari 2021 gaat dit anders en is de EPC-berekening vervangen door een nieuwe methode, omvat in de BENG-berekening en detailopname. Nu was het al verplicht om bij de oplevering van nieuwbouw het energielabel volledig rond te hebben. Nu is de rekenmethodiek voor en na de bouw aan elkaar gelijkgetrokken om een goede vergelijking te kunnen maken.

Vraag een beng berekening aan zodat u korting ontvangt!

In de wetchecker energiebesparing van de RVO kunt u checken aan welke wetgeving u moet voldoen. Hier kunt u naast de energiebesparingsplicht ook zien welke andere wet- en regelgeving voor u van toepassing is.

Wie komt er bij u langs?

Reinder Feenstra

Energie Adviseur Evert Swart

Of bel ons op 088 42 42 900
(tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar)

Vrijblijvend offerte aanvragen

Binnen 1 werkdag contact.