Thermografisch onderzoek gebruiken om energiekosten te besparen

Thermografisch onderzoek is uitermate geschikt om warmteverliezen en bouwkundige- of installatietechnische gebreken bloot te leggen. Met onze warmtebeeldcamera kunnen we u een gedetailleerd beeld geven van de kwaliteit van de isolatie van uw pand. Dat is zinvol, omdat gebrekkige isolatie kan leiden tot vochtvorming, houtrot en schimmel.

Vraag vandaag nog een offerte aan

Het onderzoek

We maken de opname met onze Flir E64: een van de beste thermische infrarood camera’s die er zijn. Met die camera leggen we infrarode warmtestraling vast. Het interpreteren van de gemaakte beelden vereist expertise: blauw en rood zijn niet simpelweg te vertalen naar koud en warm. Verschillende materialen zien er bij dezelfde temperatuur namelijk tamelijk verschillend uit. Wij vertalen de beelden en brengen op grond daarvan zinvol energiebesparend advies uit.

Thermografisch onderzoek aanvragen?

We komen graag bij u langs om warmtebeeldopnames te maken.

Neem contact met ons op via 058 30 31 100, mail naar info@energieinspectie.nl of vul het onderstaande formulier in en ontvang snel een offerte.

Gerelateerde diensten

Energieadvies woning (maatwerkadvies)

Blowerdoortest

Gerelateerde nieuwsartikelen

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis open

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis open

Het is officieel. Op 2 september 2019 gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis voor eigenaar en bewoner weer open en kunt u subsidie aanvragen voor isolerende-maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. De regeling is bedoeld voor particuliere woningeigenaren.

Lees meer
Isoleren om uw woning koel te houden tijdens een hittegolf

Isoleren om uw woning koel te houden tijdens een hittegolf

Goede isolatie helpt om het in de winter aangenaam warm binnen te houden en in de zomer om de hitte buiten te houden. De zomers lijken steeds warmer te worden, met als gevolg dat we in de zomer meer energie verbruiken door het gebruik van airco en ventilatoren. Hoe kan isolatie helpen?

Lees meer
Nieuwe dienst: blowerdoortest

Nieuwe dienst: blowerdoortest

Onze energie adviseurs hebben cursus gehad om blowerdoortesten uit te voeren. Alle apparatuur was al in huis en alle kennis nu ook!
Theorie is niks zonder praktijk, dus hebben we de jaren dertig woning van energie adviseur Joep blootgesteld aan de blowerdoortest, om de luchtdichtheid van zijn woning te meten.

Lees meer