Energiebesparingsadviezen voor minima

De Energiecoach

20 december 2017

De energiecoach

Nieuw binnen Energie inspectie Friesland en ontstaan vanuit een samenwerking met de gemeente Leeuwarden is de energiecoach. Onze energiecoach helpt mensen met een minimaal inkomen bij het verduurzamen van hun woning.

Hoe dat werkt?

Met slechts een aantal laagdrempelige en praktische maatregelen kan de maandelijkse energierekening aanzienlijk verlaagd worden. We zien dat mensen met een minimaal inkomen vaak geen invloed hebben op het verduurzamen van hun (huur)woning. Door het beperkte inkomen valt deze groep mensen tussen wal en schip, want er is onvoldoende budget om te investeren in de energietransitie die de gemiddelde Nederlander wel maakt.

Het leveren van voordeel

Door heel Leeuwarden bezoekt onze  energiecoach inwoners om hen te helpen bij het verduurzamen van het wonen door advies te geven en samen een plan op te stellen om energiebesparende maatregelen uit te voeren. Zo wordt er onder andere bekeken of de cv-ketel nog goed werkt, wordt de verlichting onder de loep genomen en is er aandacht voor de isolatie van de woning. De combinatie tussen kosten besparen en comfortabel wonen staat centraal.

Onze energiecoach werkt nauw samen met onder andere maatschappelijke organisaties. Door de komst van de energiecoach investeert Energie inspectie Friesland samen met de gemeente Leeuwarden in een positief toekomstperspectief!