Ons laatste nieuws

We houden je graag op de hoogte van het reilen en zeilen op het Energie Inspectie hoofdkwartier. Lees hier over onze projecten, bezigheden en nieuwtjes!

Nieuws

Vanaf 2020 wordt het door ingewikkelder om een goed energielabel te halen

Energie-inspecteurs in Nederland bereiden zich voor op strengere regels voor keuringen door de nieuwe energieprestatienorm NTA 8800. Wat betekent dit voor ons en onze klanten? Dit is wat u kunt doen om hierop voorbereid te zijn.
*Laatste update 14-11-2019: ingangsdatum NTA en voorbereiding.

Lees verder “Vanaf 2020 wordt het ingewikkelder om een goed energielabel te halen”

De nieuwe NTA 8800 energieprestatienorm start in 2020

Stappenplan aanvraag SEEH regeling [infographic]

Vanaf 2 september 2019 is het weer mogelijk om de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis voor eigenaar én bewoner aan te vragen. De subsidie aanvragen kan best lastig zijn, daarom hebben we een stappenplan SEEH aanvraag voor particulieren gemaakt. Lees verder “Stappenplan aanvraag SEEH regeling [infographic]”

Uitkomst jaarlijkse kwaliteitscontrole EnergiePrestatieAdvisering Energie Inspectie

Voor het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van advies energieverduurzaming, het afgeven van energielabels en het bepalen van de energie-index, moet Energie Inspectie voldoen aan de nationale beoordelingsrichtlijn BRL 9500. Dat betekent dat wij ieder jaar onderzocht worden voor een verplichte kwaliteitscontrole. Als alles goed op orde is, mogen wij de BRL 9500 certificering blijven voeren. Lees verder “Uitkomst jaarlijkse kwaliteitscontrole energieprestatieadvisering Energie Inspectie”

Uitkomst kwaliteitscontrole Energie Inspectie zeer positief

Isoleren om uw woning koel te houden tijdens een hittegolf

Goede isolatie helpt om het in de winter aangenaam warm binnen te houden en in de zomer om de hitte buiten te houden. De zomers lijken steeds warmer te worden, met als gevolg dat we in de zomer meer energie verbruiken door het gebruik van airco en ventilatoren. Wat voor duurzame maatregelen zijn mogelijk om in de zomer het energieverbruik laag te houden? Beter isoleren. Lees verder “Isoleren om uw woning koel te houden tijdens een hittegolf”

Isolatie maatregelen nemen om zomerhitte buiten te houden

Hittegolf op kantoor? Isoleren tegen tropische kantoor temperaturen

Betere isolatie is een manier om het in de winter aangenaam warm te houden en in de zomer de hitte buiten te houden. Zonnepanelen functioneren niet optimaal in de hitte, maar we verbruiken wel extra energie met verkoeling door energie slurpende airconditioning. Wat voor maatregelen zijn mogelijk om ook de zomer duurzamer door te komen? Isoleren! Lees verder “Hittegolf op kantoor? Isoleren tegen tropische kantoor temperaturen!”

Isoleren: koele woning tijdens een hittegolf

Heropening Subsidie energiebesparing (SEEH) eigen huis voor eigenaar én bewoner

Voor de subsidieregeling energiebesparing eigen huis voor eigenaar én bewoner, gold een tijdelijke stop. Inmiddels is het bekend dat deze subsidieregeling weer heropend zal worden. De SEEH is bedoeld als stimulatie voor particuliere woningeigenaren om energiebesparende isolatie-maatregelen te nemen. Lees verder “Heropening subsidie energiebesparing eigen huis voor eigenaar én bewoner”

Heropening subsidie energiebesparing eigen huis

Informatieplicht energiebesparing 2019: hoe verder na de deadline

De afgelopen maanden hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan de informatieplicht energiebesparing. BNR Nieuwsradio besteedde ook aandacht aan het onderwerp, nadat bleek dat veel bedrijven nog niet bekend waren met deze energie aangifte. Martijn werd destijds gebeld om als deskundige op het gebied van energieverduurzaming toelichting te geven.

Sinds dit radio-interview, extra aandacht omtrent de informatieplicht energiebesparing en brieven die de RVO heeft verzonden, is het aantal aanvragen voor hulp bij de energie aangifte sterk toegenomen. Lees verder “Informatieplicht energiebesparing 2019: hoe verder na de deadline”

11stedenzwemtocht: Het succes van Maarten van der Weijden

Vrijdag 21 juni was het dan zover. Maarten van der Weijden ging voor de herkansing. Geleerd van afgelopen jaar en daardoor beter voorbereid. Want zo hoort het. Je doet een poging. Je slaagt of faalt, maar je trekt lering uit de ervaring om het de volgende keer beter te doen. Net als met ondernemen. Lees verder “11stedenzwemtocht: Het succes van Maarten van der Weijden”

Energie Inspectie trotse kledingsponsor 11stedenzwemtocht 2019

Nieuwe dienst: blowerdoortest

Onze energie adviseurs hebben cursus gehad om blowerdoortesten uit te voeren. Alle apparatuur was al in huis en alle kennis nu ook!
Theorie is niks zonder praktijk, dus hebben we de jaren dertig woning van energie adviseur Joep blootgesteld aan de blowerdoortest, om de luchtdichtheid van zijn woning te meten. Lees verder “Nieuwe dienst: blowerdoortest”

Energie adviseurs Energie Inspectie krijgen blowerdoortest training

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

  • Energielabeling & -beleid

    Wij voorzien uw pand graag van een energielabel of energie-index.

  • Verduurzamingsadvies

    Bent u benieuwd naar hoe u uw maandelijkse energierekening omlaag kunt brengen? Wij zoeken het voor u uit.

  • Ondersteuning bij subsidie-aanvraag

    We begeleiden u stap voor stap in het doen van de aanvraag.

Ik wil een offerte of bel mij terug

Menu