Tijdelijke verhoging van de subsidiebedragen (SEEH)

We informeerden u al eerder over de mogelijkheden Subsidieregeling energiebesparing eigen huis voor particulieren (SEEH). Door de coronacrisis is er een positieve, tijdelijke wijziging van toepassing. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft besloten om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren tegemoet te komen door de subsidiebedragen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) tijdelijk te verhogen.

Het gaat hierbij om een tijdelijke verhoging van het subsidiebedrag per vierkante meter van 10% tot ongeveer 30%. De minister wil hiermee zorgen dat woningeigenaren hun verduurzamingsplannen alsnog kunnen uitvoeren.

Het doel van deze tijdelijke verhoging is om de verduurzaming van vastgoed door te laten gaan tijdens de coronacrisis.

SEEH voor particuliere woningeigenaren:

Particuliere woningeigenaren die minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag. De exacte voorwaarden van de regeling staan vermeld op de site van RVO.nl.

SEEH voor VvE: 

VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat de VvE’s hun aanvraag indienen vóór de verbetering van hun gebouw. De exacte voorwaarden van de regeling staan vermeld op de site van RVO.nl.

Maatwerkadviesrapport van Energie Inspectie

U wilt energiebesparende maatregelen treffen, maar u weet niet waar u moet beginnen? Vraag dan een advies gesprek aan met een van onze energie adviseurs. Onze onafhankelijke adviseurs informeren u over de beste opties voor uw woning en uw budget. Hierbij kijken ze naar de bouwkundige en installatietechnische maatregelen die mogelijk zijn en geven ze inzicht in:

  • De actuele energieprestatie van uw woning;
  • Welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn voor uw woning;
  • Kosten, baten en terugverdientijd van de maatregelen

Aanvullende subsidie voor maatwerkadviesrapport

Binnen de SEEH regeling is er ook subsidie mogelijk voor een maatwerkadviesrapport door een gecertificeerde energieprestatie-adviseur (EPA-W). Het subsidiebedrag voor het maatwerkadviesrapport bedraagt €150,- . Dit deel van de subsidie is niet los aan te vragen, maar dient gelijktijdig aangevraagd te worden met de subsidie energiebesparende maatregelen.

De volledige voorwaarden van de subsidie voor een maatwerkadviesrapport binnen de SEEH regeling vind u op de website RVO.nl.

Extra subsidie mogelijk voor de inwoners van Fryslân  

De provincie Fryslân geeft huizenbezitters (zowel particuliere woningeigenaren en VvE’s) 10 procent extra subsidie bovenop de 30 procent subsidie die kan worden aangevraagd bij het rijk. Deze aanvulling moet het voor Friezen aantrekkelijker maken om hun huis nu te verduurzamen. De subsidie kan aangevraagd worden via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Aanvragen van subsidie kan per direct.

Fryslân trekt verder 2,25 miljoen euro uit om inwoners te helpen die geen spaargeld willen of kunnen inzetten voor het energiezuiniger maken van hun huis. Vanaf 1 september kunnen aanvragers 0,5 procent korting krijgen als zij een Energiebespaarlening aanvragen. De Energiebespaarlening is een fonds van de overheid waar huiseigenaren tegen gunstige rentes geld kunnen lenen voor het duurzamer maken van hun woning.

Maak nu een afspraak!

Wij hebben géén afspraken met bouwbedrijven, leveranciers of aannemers. Ons advies richt zich puur op de beste opties voor uw woning en situatie.

Een afspraak maken en een prijsopgave opvragen kan makkelijk en snel via 058 30 31 100info@energieinspectie.nl of via het onderstaande formulier.

 

Naam *

Telefoonnummer *

certificate BRL9500 gecertificeerd

nuchter&deskundigNuchter & Deskundig

nuchter&deskundigKlanttevredenheidsscore van 8,9