Energieverduurzaming van zakelijk vastgoed

Energielabel voor bedrijfspanden, advies & verduurzamingsstrategieën, ondersteuning bij subsidie-aanvragen en inzicht in energieverbruik.

certificate BRL9500 gecertificeerd

nuchter&deskundigNuchter & Deskundig

nuchter&deskundigKlanttevredenheidsscore van 8,9

Wat wij voor u kunnen betekenen

Als ondernemer heeft u veel te maken met wet- en regelgeving omtrent energie. Zo moet uw pand zijn voorzien van een bepaald energielabel, dient u rekening te houden met de milieuwet en komt u misschien wel in aanmerking voor subsidies wanneer u wilt verduurzamen om een passief pand te realiseren. Wij zijn graag de partner die u daarbij aan de hand neemt.

Zo kunnen wij u adviseren over hoe u zoveel mogelijk impact bewerkstelligt met zo min mogelijk middelen, kijken wij samen met u hoe u kunt verduurzamen en ondersteunen we u bij het aanvragen van allerlei subsidies. Onder andere Dijkstra Draaisma en Gemeente Leeuwarden ging u al voor in een duurzame samenwerking met Energie Inspectie.

Wilt u alvast checken aan welke regelgeving u moet voldoen als ondernemer? Doe dan de Regelhulp van de Rijksoverheid.

Energie Inspectie heeft voor ons aan de Baljéestraat in Leeuwarden 75 appartementen en studio’s voorzien van een energie-index en energielabel. We zijn tevreden met de snelheid van offerte maken en de uitvoering hiervan. Het contact is zeer prettig en betreft korte lijnen.

~Titia Zwanenburg, Zwanenburg Projecten ~

Diensten voor de zakelijke markt

Dienst: energiemanagement voor bedrijven

Energiemanagement voor bedrijven

Energiemanagement voor bedrijven geeft inzicht in het energieverbruik en de bespaarmogelijkheden. Voor sommige bedrijven is een energieregistratie- en bewakingssysteem zelfs verplicht.

Energie-Index

De Energie-Index drukt uit hoe energiezuinig een woning is. Heeft u de Energie-Index nodig om het aantal huurpunten te bepalen voor het woningwaarderingsstelsel, om in aanmerking te komen voor subsidies? Wij berekenen de Energie-Index graag voor u.

Erkende maatregelenlijst & informatieplicht

Voor huurders of verhuurders van een bedrijfspand met een verbruik van meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m³ gas. Wij helpen u met de erkendemaatregelen en regelen de aangifte bij RVO.nl.

 EED energie-audit

EED is een door de EU richtlijn waarin is bepaald dat ongeveer 6000 Nederlandse bedrijven energieaudits moeten opstellen, met als doel energiebesparing en verduurzaming. 
Woningcorporaties hebben ook een EED-plicht.

Energielabel bedrijfspand

Het energielabel voor utiliteitsbouw noemen we ook wel EPA-U. Winkels, kantoren, horeca, sportcomplexen, schoolgebouwen en ziekenhuizen: allemaal moeten ze zijn voorzien van een energielabel bij verhuur, verkoop of oplevering. 

Energielabel C kantoren

Vanaf 2023 dient elk kantoorpand groter dan 100m2 minimaal energielabel C te hebben: een energie-index van 1,3 of beter. Veel pandeigenaren zullen daardoor maatregelen moeten nemen om aan die aanstaande verplichting te voldoen. Bent u daar één van? Wij helpen uw kantoor naar label C!

Ondersteuning subsidie-aanvragen

Er zijn verscheidene subsidies mogelijk voor energiebesparende maatregelen. Het onderzoeken van de voorwaarden en het doen van de aanvraag van een subsidie is een tijdrovende klus. Wij helpen u graag om dat proces zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.

Energieadvies woning
(maatwerkadvies)

Energiebesparende maatregelen betalen zich doorgaans dubbel en dwars weer uit in de vorm van subsidies, belastingvoordeel of een fors lagere energierekening. We komen graag bij u langs om te onderzoeken hoe en wat er mogelijk is.

Blowerdoortest

Kieren en lekkages opsporen doen we bij voorkeur met een blowerdoortest. Daarmee berekenen we nauwkeurig de infiltratie van de woning. De blowerdoortest is vooral interessant voor nieuwbouw en nul-op-de-meter huizen, maar ook voor het lokaliseren van tochtpunten bij bestaande woningen.

Thermografisch onderzoek

Thermografisch onderzoek is zeer geschikt om warmteverliezen en bouwkundige- of installatietechnische gebreken bloot te leggen. Zo kunnen we gebrekkige isolatie lokaliseren wat kan leiden tot vochtvorming, houtrot en schimmel.

EPC-berekening

Nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen moeten voldoen aan wettelijke eisen met betrekking tot de energiezuinigheid. Die energiezuinigheid wordt bepaald door middel van de EPC-waarde. Deze waarde is noodzakelijk bij het verkrijgen van een bouwvergunning van de gemeente.

Energie Prestatie Keuring

Als u een bedrijf heeft bent u verplicht om te voldoen aan de energiebesparingsplicht die door de overheid is geregeld in de Wet milieubeheer (Wm). De Energie Prestatie Keuring is een hulpmiddel dat u inzicht geeft in de energiebesparende maatregelen en of u hier voldoende invulling aan geeft.

Dit hebben wij voor andere ondernemers betekend:

Project: EML informatieplicht energiebesparing voor Aldi supermarkt

EML en energie aangifte informatieplicht voor supermarktketen Aldi

Discount-supermarktketen Aldi is één van de vele organisaties die verplicht is energie-aangifte te doen t.b.v. de informatieplicht energiebesparing. Een grote klus voor een organisatie met 500 filialen en 9 distributiecentra.

Lees verder …

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
 

  • Anneke: Relatie Manager
  • Staat altijd voor u klaar.
  • Klanttevredenheidsscore van 8,9.
  • Vragen? We nemen binnen 2 dagen contact op.
  • Bel ons op: 058 30 31 100 

Vraag vrijblijvend een offerte aan