Ondersteuning bij energielabeling, energiebeleid en verduurzamingsadvies

Zakelijke diensten energieverduurzaming

Wat wij voor u kunnen betekenen

Als ondernemer heeft u veel te maken met wet- en regelgeving omtrent energie. Zo moet uw pand zijn voorzien van een bepaald energielabel, dient u rekening te houden met de milieuwet en komt u misschien wel in aanmerking voor subsidies wanneer u wilt verduurzamen om een passief pand te realiseren. Wij zijn graag de partner die u daarbij aan de hand neemt.

Zo kunnen wij u adviseren over hoe u zoveel mogelijk impact bewerkstelligt met zo min mogelijk middelen, kijken wij samen met u hoe u kunt verduurzamen en ondersteunen we u bij het aanvragen van allerlei subsidies. Onder andere Dijkstra Draaisma en Gemeente Leeuwarden ging u al voor in een duurzame samenwerking met Energie Inspectie.

Wilt u alvast checken aan welke regelgeving u moet voldoen als ondernemer? Doe dan de Regelhulp van de Rijksoverheid.

Energie Inspectie heeft voor ons aan de Baljéestraat in Leeuwarden 75 appartementen en studio’s voorzien van een energie-index en energielabel. We zijn tevreden met de snelheid van offerte maken en de uitvoering hiervan. Het contact is zeer prettig en betreft korte lijnen.

Titia Zwanenburg, Zwanenburg ProjectenMeer referenties

Deze diensten leveren wij

Vanaf 2019 geldt de informatieplicht energiebesparing. Wij verzorgen uw rapport Erkende Maatregelen Energiebesparingen.

Erkende maatregelenlijst en informatieplicht

In 2019 is bij de energiebesparingsplicht de informatieplicht toegevoegd. De nieuwe energie-aangifte heet officieel de informatieplicht energiebesparing en valt onder de Wet milieubeheer. Dat betekent dat u als huurder of verhuurder van een bedrijfspand met een verbruik van meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m³ gas, een volledig rapport moet indienen bij de RVO.

Lees meer over Erkende maatregelenlijst en informatieplicht

Onze erkend onafhankelijke energieadviseur komt graag bij u langs om de energie-index te bepalen

Energie-Index

De Energie-Index drukt uit hoe energiezuinig een woning is. De index is belangrijk en nodig om bijvoorbeeld het aantal huurpunten te bepalen voor het woningwaarderingsstelsel (waarmee de maximale huur berekend wordt) of om in aanmerking te komen voor subsidies. Het betreft dan vooral sociale huurwoningen: verhuurders van woningen boven de liberalisatiegrens mogen ook kiezen voor een energielabel.

Lees meer over Energie-Index

Onze erkend onafhankelijke energieadviseur komt graag bij u langs om de EPC te bepalen

EPC-bepaling

Nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen moeten voldoen aan wettelijke eisen met betrekking tot de energiezuinigheid, zoals door die de overheid zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Die energiezuinigheid wordt bepaald door middel van het Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). De bepaling daarvan gaat aan de hand van gebouweigenschappen, standaard gebruikersgedrag en installaties. Een EPC-bepaling is noodzakelijk bij het verkrijgen van een bouwvergunning van de gemeente.

Lees meer over EPC-bepaling

Energieadvies woning (maatwerkadvies)

Het investeren in energiebesparende maatregelen betaalt zich doorgaans dubbel en dwars weer uit in de vorm van subsidies, belastingvoordeel of een aanmerkelijk lagere energierekening. We komen graag bij u langs om te onderzoeken hoe en wat er mogelijk is. We inspecteren uw pand uitvoerig en stellen aan de hand daarvan een maatwerkrapport op.

Lees meer over Energieadvies woning (maatwerkadvies)

Subsidie energiebesparende maatregelen aanvragen

Subsidie-aanvraag

Er zijn verscheidene subsidies die u net dat zetje in de rug kunnen geven om energiebesparende maatregelen te treffen. Het onderzoeken van de voorwaarden en het doen van de aanvraag van een dergelijke subsidie is een tijdrovende klus. Wij helpen u graag om dat proces zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.

Lees meer over Subsidie-aanvraag

Energiekosten besparen door een Warmtebeeldopname te maken

Warmtebeeldopnames

Warmtebeeldopnames zijn uitermate geschikt om warmteverliezen en bouwkundige- of installatietechnische gebreken bloot te leggen. Met onze warmtebeeldcamera kunnen we u een gedetailleerd beeld geven van de kwaliteit van de isolatie van uw pand. Dat is zinvol, omdat gebrekkige isolatie kan leiden tot vochtvorming, houtrot en schimmel.

Lees meer over Warmtebeeldopnames

Energie Prestatie Keuring (EPK)

Energie Prestatie Keuring (EPK)

Als u een bedrijf heeft bent u verplicht om te voldoen aan de energiebesparingsplicht die door de overheid is geregeld in de Wet milieubeheer (Wm). De Energie Prestatie Keuring is een hulpmiddel dat u inzicht geeft in de energiebesparende maatregelen en of u hier voldoende invulling aan geeft.

Lees meer over Energie Prestatie Keuring (EPK)

Energielabel voor bedrijfspanden door een gecertificeerde energieadviseur

Energielabel voor bedrijfspanden

Het energielabel voor utiliteitsbouw noemen we ook wel EPA-U. Winkels, kantoren, horeca, sportcomplexen, schoolgebouwen en ziekenhuizen: allemaal moeten ze zijn voorzien van zo’n label bij verhuur, verkoop of oplevering. Dit mag enkel worden gedaan door gecertificeerde energieadviseurs. Energie Inspectie is de enige partij in Friesland die dit certificaat op zak heeft.

Lees meer over Energielabel voor bedrijfspanden

Vanaf 2023 is energielabel C verplicht voor kantoorpanden. Energie Inspectie levert energielabels en geeft maatwerkadvies.

Energielabel C voor kantoren

Vanaf 2023 dient elk kantoorpand groter dan 100m2 minimaal energielabel C te hebben: een energie-index van 1,3 of beter. Dat is zo bepaald door de Rijksoverheid. Een groot aantal pandeigenaren zal daardoor maatregelen moeten nemen om aan die aanstaande verplichting te voldoen. Bent u daar één van? Wij helpen uw kantoor naar label C!

Lees meer over Energielabel C voor kantoren

EED

EED

EED staat voor Energy Efficiency Directive. Dat is een door de EU vastgestelde richtlijn waarin is bepaald dat zo'n 6000 Nederlandse bedrijven energieaudits moeten opstellen met als doel energiebesparing en verduurzaming. Wij hebben alle kennis is huis om u te helpen bij de audit en de implementatie van de EED maatregelen.

Lees meer over EED

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

  • Energielabeling & -beleid

    Wij voorzien uw pand graag van een energielabel of energie-index.

  • Verduurzamingsadvies

    Bent u benieuwd naar hoe u uw maandelijkse energierekening omlaag kunt brengen? Wij zoeken het voor u uit.

  • Ondersteuning bij subsidie-aanvraag

    We begeleiden u stap voor stap in het doen van de aanvraag.

Ik wil een offerte of bel mij terug

Menu