Blowerdoortest

Blowerdoortest

Blowerdoortest

Kieren en lekkages opsporen doen we bij voorkeur met een blowerdoortest. Daarmee berekenen we nauwkeurig de infiltratie van de woning. Dat is met name interessant voor nieuwbouw, wegens de strenge bouweisen. Een blowerdoortest kan gedaan worden zodra de luchtdichting is afgewerkt. Dan kunnen er immers nog lekken worden gedicht. Na volledige afwerking van de woning wordt dat lastiger. Ook voor nul-op-de-meterwoningen is de blowerdoortest een uitkomst. Want: met zo min mogelijk koude lucht naar binnen en zo min mogelijk warme lucht naar buiten is een passief huis te realiseren.

De luchtdichtheidstest
Bij het uitvoeren van de blowerdoortest/luchtdichtheidstest richten we een grote propeller op de entree. We stellen het pand zo bloot aan over- en/of onderdruk. Door middel van rooktesten kunnen we dan goed zien waar de rook weggaat, en waar dus de lekkages zitten. Het volume aan lucht dat het gebouw ontsnapt of infiltreert is een maat voor de luchtdichtheid. Hoe beter de luchtdichtheid, hoe minder de ongewenste ventilatie van invloed is op het pand.

De aanvraag

We komen graag bij u langs voor een blowerdoortest. Een afspraak hiervoor maken kan telefonisch 058 30 31 100, per mail info@energieinspectie.nl of vul het onderstaande contactformulier in.


Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

  • Energielabeling & -beleid

    Wij voorzien uw pand graag van een energielabel of energie-index.

  • Verduurzamingsadvies

    Bent u benieuwd naar hoe u uw maandelijkse energierekening omlaag kunt brengen? Wij zoeken het voor u uit.

  • Ondersteuning bij subsidie-aanvraag

    We begeleiden u stap voor stap in het doen van de aanvraag.

Ik wil een offerte of bel mij terug

Menu