Comfortabel wonen zonder tocht

Kieren & lekkages onderzoeken met blowerdoortest

Met de blowerdoortest lokaliseren we kieren en luchtlekkages

Offerte ontvangen/Contact opnemen


Wat is een blowerdoortest

Een blowerdoortest wordt ook wel een luchtdichtheidstest genoemd. Deze test wordt gebruikt om kieren en lekkages in de woning op te sporen. Voor de uitvoering van de test zetten we een grote propeller op de ingang van de woning. Op deze manier wordt de woning bloot gesteld aan onderdruk of overdruk. Aan de hand van een rooktest of warmtebeeldopnames controleert onze adviseur waar er lucht in de woning ontsnapt of infiltreert. Omdat wij de rooktest combineren met thermografisch onderzoek, is het niet nodig om uw woning vol in de rook te zetten. De rook die gebruikt wordt is ook niet schadelijk voor de gezondheid en laat geen sporen achter.

Wanneer is een blowerdoortest nodig

Nieuwbouw moet voldoen aan strenge bouweisen.
Om de vereiste EPC te behalen kan een luchtdichtheidstest inzicht bieden wanneer de EPC te laag is. De test wordt gebruikelijk gedaan nadat de luchtdichtheid is afgewerkt. Zo kunnen lekkages makkelijker worden gedicht. Een blowerdoortest na de volledige afwerking van de woning is ook mogelijk, maar dat is iets lastiger.

Voor nul-op-de-meterwoningen is de luchtdichtheidstest ook een uitkomst.
U wilt tenslotte dat er zo min mogelijk koude lucht naar binnen en zo min mogelijk warme lucht naar buiten ontsnapt om een passief huis te realiseren. Voor het behalen van een passiefhuiscertificaat is de test noodzakelijk.

Investeringen in renovatie.
Een woning kan nog zo goed geïsoleerd zijn, maar als er lucht ontsnapt of naar binnenkomt. Blijft u energie verliezen. Wie veel heeft geïnvesteerd in goede isolatie voor een energiezuinige woning, wil hier ook maximaal rendement uit halen. Merkt u dat de energierekening na investeringen in energiebesparende maatregelen niet zo laag is als verwacht, dan kan de blowerdoortest een antwoord bieden.

Onze energie adviseurs staan voor u klaar

Onze energie adviseurs komen graag langs om de luchtdichtheid van de woning te meten. Wij lokaliseren kieren en lekkages waar ongewenst lucht ontsnapt of de woning infiltreert, zodat de tocht verholpen kan worden en de energierekening verder omlaag kan.

We komen graag bij u langs voor een blowerdoortest. Een afspraak hiervoor maken kan telefonisch 058 30 31 100, per e-mail info@energieinspectie.nl of vul het contactformulier in.

Blowerdoortest verplicht voor passiefhuiscertificaat

Wanneer is een blowerdoortest verplicht

De blowerdoortest is in bepaalde gevallen verplicht:

 • Als u een passiefhuiscertificaat wilt verkrijgen.
 • Wanneer u de luchtdichtheid moet aantonen voor een EPC-keuring.
 • Wanneer u de luchtdichtheid moet aantonen bij een EPB-aangifte.

Voor wie is de blowerdoortest bedoeld

Wij kunnen de blowerdoortest inzetten voor:

 • Particuliere woningeigenaren
 • Aannemers en bouwbedrijven
 • Woningcorporaties
 • Vastgoedbeheerders

Tocht onderzoeken met een blowerdoortest

Zwakke plekken in huis

Bij het lokaliseren van luchtlekkages komen er vaak bekende zwakke plekken naar voren. Lekkages en kieren worden vaak gevonden bij:

 • Hang en sluitwerk.
 • Aansluiting van de muur met de vloer.
 • Aansluiting van de muur met het dak.
 • Ventilatiesystemen die beter afgesteld kunnen worden.
 • Bij deuren en kozijnen.

In welke provincies werken wij

Wij bieden de blowerdoortest op dit moment aan in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel,  Noord-Holland, Utrecht en Gelderland. Ons kantoor is gevestigd in Leeuwarden, maar wij reizen graag naar uw locatie met een van onze groengas of elektrische auto’s.

Kosten blowerdoortest

Benieuwd of de blowerdoortest nuttig voor u is? Of wat de kosten hiervoor zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op via 058 30 31 100, via e-mail info@energieinspectie.nl of vul het onderstaande formulier in om een offerte aan te vragen.

Stel hier uw vraag of vraag direct een offerte aan

Binnen twee werkdagen nemen wij contact met u op om de details voor de offerte door te nemen.

Naam *

Telefoonnummer *


 

Wat zeggen onze klanten

 

 

BLOWERDOORTEST
– Vrijstaande woning, bouwjaar 1988 –

Wij waren op zoek naar deskundig advies voor een comfortabeler woonklimaat. Door een betrouwbare partij die geen financieel belang heeft in de uitvoering van de duurzame maatregelen.

In het verleden hebben we al eens een adviesgesprek gehad met een andere partij, maar we waren zoekende naar een startpunt. We willen het klimaat in huis verbeteren, comfortabeler maken. Het tocht in huis. Maar wat is de beste stap om dit op te lossen? Energie Inspectie stelde voor om een blowerdoortest in de woning uit te voeren en op zoek te gaan naar de punten waar de tocht vandaan komt.

Voor ons is het uiteindelijke resultaat dat we nu met relatief weinig investering deze tochtpunten kunnen oplossen. Iets wat we straks hopen te merken aan een comfortabeler binnenklimaat. Direct investeren in een duurdere isolatiemogelijkheden was ook een optie geweest, maar dan zouden we daarna mogelijk nog steeds last ervaren van tocht.

Wij hebben ons startpunt gevonden. Wat we nog meer gaan doen om de woning verder te verduurzamen, bekijken we later.

S. Dijkstra, particuliere woningeigenaar

 

Misschien ook interessant voor u:

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

 • Energielabeling & -beleid

  Wij voorzien uw pand graag van een energielabel of energie-index.

 • Verduurzamingsadvies

  Bent u benieuwd naar hoe u uw maandelijkse energierekening omlaag kunt brengen? Wij zoeken het voor u uit.

 • Ondersteuning bij subsidie-aanvraag

  We begeleiden u stap voor stap in het doen van de aanvraag.

Ik wil een offerte of bel mij terug

Menu