Subsidies voor ondernemers

Effectief kosten besparen en verduurzamen in uw onderneming

N

Subsidies voor energiebesparende maatregelen

N

Energie Inspectie regelt uw aanvraag via de RVO

N

MKB gekwalificeerde energieadviseurs, geregistreerd bij DEB.nl

Subsidies voor ondernemers

Effectief kosten besparen en verduurzamen in uw onderneming

N

Subsidies voor energiebesparende maatregelen

N

Energie Inspectie regelt uw aanvraag via de RVO

N

MKB gekwalificeerde energieadviseurs, geregistreerd bij DEB.nl

Mkb gekwalificeerde energieadviseurs

Energie Inspectie adviseert en ondersteunt

Met ons energieadvies voor het mkb helpen we u als ondernemer om sterk te staan op de energiemarkt. Onze mkb gekwalificeerde energieadviseurs maken een opname van het pand en geven verduurzamingsadvies over het uitvoeren van besparende maatregelen. De desbetreffende subsidie vragen wij voor u aan in de digitale aanvraagomgeving van RVO.

Verdiep u goed in de beschikbare subsidies. Per subsidie verschillen de voorwaarden waaraan u moet voldoen en wat u precies moet meesturen.

Subsidiemogelijkheden voor ondernemers

Er zijn veel subsidies beschikbaar voor ondernemers die gedreven zijn in het doorvoeren van energiebesparende maatregelen, zowel landelijk als lokaal. Of u in aanmerking komt voor (een van) deze subsidies verschilt per specifieke subsidieregeling. Informeer voor lokale subsidies bij uw gemeente. Zet een stap in de energietransitie met de subsidieregelingen voor energiebesparende maatregelen! 

Investerings-subsidie duurzame energie (ISDE)

De ISDE-subsidie is met ingang van 2021 interessant voor zakelijke gebruikers die investeren in een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen of een kleinschalige windturbine. De subsidie moet vooraf worden aangevraagd.

De Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met de EIA kunt u maximaal 45,5% van uw investerings-kosten in verduurzaming aftrekken van de fiscale winst. Voorwaarde is dat de investering op de Energielijst staat. De EIA levert gemiddeld 11% voordeel op.

De Milieu-investeringsaftrek (MIA)

De MIA stimuleert bedrijven en ondernemers om te investeren in milieuvriendelijke technieken en producten. Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek tot 36%, boven op de gebruikelijke aftrek.

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Met de VAMIL kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven op een door u te bepalen tijdstip. Door sneller af te schrijven, vermindert de fiscale winst. Hierdoor hoeft u in dat jaar minder belasting te betalen.

Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA)

Indien u in bedrijfsmiddelen investeert, kunt met de investeringsaftrek een bedrag van de winst aftrekken en in aanmerking komen voor de KIA. Wat de hoogte hiervan is, hangt af van het bedrag dat is geïnvesteerd.

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Subsidie voor ondernemers die een nieuwe volledig elektrische bedrijfsauto kopen of financial leasen. Het subsidiebedrag is max €5.000 per bedrijfsauto. U ontvangt 10% van de netto catalogusprijs bij een voertuigcategorie N1.

Salderingsregeling

De Salderingsregeling geldt voor het kleinschalig opwekken van duurzame energie (meestal via zonnepanelen bij particulieren of kleine bedrijven). Zij kunnen de opgewekte stroom salderen of terug leveren aan het energiebedrijf.

Wie komt er bij u langs?

René Blom

Energie Adviseur Evert Swart

Of bel ons op 088 42 42 900
(tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar)

Vrijblijvend informatie aanvragen

Binnen 1 werkdag contact.