Klantcase Faber Wonen

“De communicatie is goed en producten worden snel aangeleverd. Die snelheid? Dat vinden wij heel plezierig.”

Opdrachtgever:

Faber Wonen

Locatie:

Friesland

Energielabels

Plattegronden

Verduurzamen

Een goede samenwerking met Faber Wonen

Een goede samenwerking? Voor ons een absolute must. Zeker nu er van het bedrijfsleven wordt gevraagd om mee te bewegen in de energietransitie, is het belangrijk dat we op het gebied van duurzaamheid een gemeenschappelijk doel nastreven. Mede daarom zijn we zo te spreken over onze samenwerking met Faber Wonen. Een samenwerking die zich kenmerkt door korte lijnen, goede communicatie en snelle levering. Wat begon als het toekennen van energielabels bij verkochte woningen, is inmiddels uitgebreid tot het snel leveren van energielabels, plattegronden en meetrapporten. Energie Inspectie spreekt met de marketing- en communicatiemedewerker van Faber Wonen, Afke Dijkstra, over hoe zij onze samenwerking zien. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

“Ons streven is dat bij elke klant waarbij we de woning verkopen, Energie Inspectie het energielabel opneemt en het meetrapport en de plattegrond voor ons maakt,” aldus Afke. Een prachtig streven vinden wij. Daarnaast is het een groot voordeel voor Faber Wonen, want op die manier worden alle regeldingen rondom de (ver)koop van een woning, en dat zijn er veel, gebundeld bij een externe partij. 

foto-school-gemeente-Leeuwarden

“Afspraken met Energie Inspectie worden snel ingepland, er wordt snel geacteerd en dat is fijn.”

Het liefst plant Faber Wonen de afspraken dan ook zo in, dat onze energieadviseur tegelijk komt met hun eigen fotograaf: “Dat houdt in dat mensen dus maar één dagdeel thuis hoeven te blijven om de woning beschikbaar te stellen voor werkzaamheden en dat is natuurlijk super prettig om aan te kunnen bieden aan onze klant.”

Een aanvullende partner op de weg naar verduurzaming

Verduurzamen is hot topic, dat zeker ook in de huizenmarkt een steeds grotere rol speelt. “Eén van onze eigenaren, Theo Vos, mag graag met Martijn van der Harst sparren over verduurzamen, zo komen ook wij weer tot nieuwe inzichten.” Op dit moment is Faber Wonen dan ook druk bezig met het duurzaamheidsaspect. Hoe dat eruit komt te zien? Dat is nog in ontwikkeling. “Maar doordat Energie Inspectie daar al zo ver in is en goede ideeën heeft, geeft ons dat zin en inspiratie om te kijken of we onze samenwerking op het gebied van duurzaamheid ook weer verder kunnen gaan uitbreiden,” aldus Afke.

Samen met Faber Wonen stevenen we af op een mooie en duurzame toekomst. Een toekomst waarbij het van beide kanten gewoon goed werkt.