Warmtebeeldopnames voor Friese gemeentes

Isolatieverbeteringen onderzoeken

Opdrachtgever:

Duurzaam Bouwloket

Aantal quickscans:

60

Locatie:

Leeuwarderadeel, Menameradeel & Littenseradeel

In 2017 heeft Duurzaam Bouwloket in samenwerking met Energie Inspectie een Quickscanactie georganiseerd voor woningbezitters uit de gemeenten Leeuwarderadeel, Menameradeel en Littenseradeel. De gemeenten subsidieerden deze actie en verlootten ruim zes Quickscans onder de inwoners. Maar liefst 10% van alle woningbezitters toonde interesse in de actie. De gelukkige winnaars kregen een warmtebeeldopname van hun woning, uitgevoerd door Energie Inspectie. Met de resultaten van de warmtebeelden konden de bewoners vervolgens terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Zij vertelden de bewoners of er warmtelekken te zien waren en hoe de staat van isolatie van de woning was.
~ Michael Ibink, Duurzaam Bouwloket ~

Om aan de gemeentes Leeuwarderadeel, Menameradeel en Littenseradeel inzichtelijk te maken hoe het gesteld is met de isolatie van alle woningen en gevels, hebben wij in samenwerking met Duurzaam Bouwloket warmtebeeldopnames gemaakt. Quickscans, om precies ze zijn. Zo is in een oogopslag zichtbaar waar er kieren en lekkages zitten, en waar de isolatie dus voor verbetering vatbaar is.

Thermografisch onderzoek aanvragen?

Onze erkende, onafhankelijke energie adviseurs komen graag bij u langs om warmtebeeldopnames te maken. Of het gaat om een enkele particuliere woning of vele woningen voor wooncorporaties of vastgoedeigenaren. Wij werken snel en efficient met goede onderlinge afspraken.

Neem contact met ons op via 058 30 31 100, mail naar info@energieinspectie.nl of vul het onderstaande formulier in en ontvang snel een offerte.

Misschien ook interessant

Thermografisch onderzoek

Thermografisch onderzoek is zeer geschikt om warmteverliezen en bouwkundige- of installatietechnische gebreken bloot te leggen. Zo kunnen we gebrekkige isolatie lokaliseren wat kan leiden tot vochtvorming, houtrot en schimmel.

Blowerdoortest

Kieren en lekkages opsporen doen we bij voorkeur met een blowerdoortest. Daarmee berekenen we nauwkeurig de infiltratie van de woning. De blowerdoortest is vooral interessant voor nieuwbouw en nul-op-de-meter huizen, maar ook voor het lokaliseren van tochtpunten bij bestaande woningen.

Ondersteuning subsidie-aanvragen

Het onderzoeken van de voorwaarden en het doen van de aanvraag van een subsidie is een tijdrovende klus. Wij helpen u graag om dat proces zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.

NTA 8800 energieprestatienorm

Energie-inspecteurs in Nederland bereiden zich voor op strengere regels voor keuringen door de nieuwe energieprestatienorm NTA 8800. Wat kunt u doen om hierop voorbereid te zijn.