Klantcase Mitsubishi Electric Europe B.V. en MUFG Bank (Europe) N.V.

EED energie-audit

Voor een nieuwe EED energie-audit zijn we benaderd door twee dochterondernemingen van UFJ Financial Group, namelijk Mitsubishi Electric Europe B.V en MUFG Bank (Europe) N.V. Twee bedrijven die, ondanks dat ze aanverwant zijn, beide enorm verschillen.

Mitsubishi Electric Europe B.V.

Mitsubishi Electric Europe B.V. is audit plichtig en neemt met kantoor en kleine productieruimte ca. 10% in van het totale BVO (bruto vloeroppervlakte). 

Doordat ze verantwoordelijk zijn voor de sales ontstaat een omzet die audit plicht met zich meebrengt. De energie inkopen gaan daarentegen via Mitsubishi Electric Automotive Europe, die energie inkopen doen voor de gezamenlijke gebouwendelen. Mitsubishi Electric Automotive Europe B.V. gebruikt zijn bedrijfsruimte voor opslag en test installaties van auto-onderdelen.

MUFG Bank (Europe) N.V.

MUFG Bank (Europe) N.V. is een van de vele overzeese locaties die onder de naam MUFG Bank valt. MUFG Bank, samen met Mitsubishi UFJ Trust and Banking en Mitsubishi UFJ Securities Holdings, zijn onderdeel van Mitsubishi UFJ Financial Group. MUFG Bank is een fusie van verschillende Japanse banken, waardoor zij de grootste bank in Japan werden. Eén van de deelnemende banken (Bank of Tokyo), is sinds 1963 in Nederland gevestigd. Door het groeiende deel Japanse bedrijven op de Europese markt, is het bedrijf uitgegroeid tot wat het nu is. MUFG Bank biedt verschillende financiële diensten aan. De klantenbasis bestaat voornamelijk uit in Europa werkzame Japanse bedrijven. De werkzaamheden die op kantoor plaats vinden, zijn de normale werkzaamheden die van een bank of kantoor te verwachten zijn.

Prettige samenwerking

Beide EED energie-audits verliepen erg soepel. Bij MUFG Bank (Europe) N.V. viel het ons in het bijzonder op dat alle gewenste gegevens netjes voor ons klaar lagen. De afspraak was hierdoor prettig en verliep gestructureerd. Wat dat betreft kunnen andere bedrijven een voorbeeld nemen aan de voorbereiding die we bij MUFG Bank zagen!

Bij Mitsubishi kwamen we in grote loodsen met een opslag en testruimtes met grote machines en het gebruik van perslucht. “Bij zo’n bedrijf heb je hele andere installaties die je uitleest ten opzichte van een kantoorgebouw, aldus EED-specialist Albert Veenstra.” Desalniettemin waren alle motoren vervangen door vernieuwde motoren en was er geïsoleerd. “Dik in orde!”

Inzicht in verduurzamen

De EED rapportage geeft inzicht over de huidige energetische status van het gehele bedrijf. Daarnaast is er gekeken naar aanvullende verduurzaam-mogelijkheden. Deze zijn nauwkeurig in kaart gebracht en besproken met de direct betrokkenen. Hierbij is gekeken naar factoren waar Mitsubishi Electric Europe B.V. en MUFG Bank (Europe) N.V. direct invloed op uit kunnen oefenen.