Thermografisch onderzoek: onzichtbare gebreken in beeld brengen

Vanaf € 525,-

Onze adviseur komt bij u langs in Friesland, Groningen en Drenthe.

Een thermografisch onderzoek

Heeft u last van koude plekken in huis, of is de energierekening onverwachts hoog. Dan is een thermografisch onderzoek interessant voor u om de energiekosten naar beneden te brengen. 

Luchtlekkage/warmteverlies werkt twee kanten op. In de winter verliest u kostbare warmte en in de zomer kan deze warmte naar binnenkomen. Neemt u maatregelen om warmteverlies tegen te gaan, dan blijft uw woning in een hete zomer ook koeler.

Onze energie adviseur helpt u graag met een deskundig thermografisch onderzoek.

Wat kost thermografisch onderzoek?

Thermografisch onderzoek van uw woning is mogelijk vanaf € 525,- inclusief BTW.

Vraag een offerte aan en wij berekenen de exacte kosten voor uw woning.

Wat is ons werkgebied?

Onze energie adviseurs komen bij u langs in Friesland, Groningen en Drenthe om warmtescans van de woning te maken voor het onderzoek.

Waarom:

Door middel van een thermografisch onderzoek krijgt u een goed beeld waar er in uw woning warmte naar buiten ontsnapt. De infraroodcamera maakt duidelijk waar er in de woning sprake is van warmteverlies, maar ook waar er eventueel sprake is van een vochtprobleem. Wanneer deze punten in kaart zijn gebracht heeft u een goede indicatie van probleempunten om mee aan de slag te gaan.

Voordelen 

– Warmteverliespunten duidelijk in kaart.
– Indicatie welke punten nader onderzocht kunnen worden.
– Stap dichterbij comfortabeler wonen.
– Besparing energierekening na het nemen van maatregelen.
– Gericht isolatiemaatregelen nemen waar nodig.
– Zichtbaar maken van vocht- en schimmelproblematiek.

Wat is thermografisch onderzoek? 

Bij thermografisch onderzoek worden er warmtescans (infraroodfoto’s) gemaakt met een speciale infraroodcamera. Het onderzoek dient als hulpmiddel om warmteverlies van de woning in kaart te brengen. Uit het onderzoek kunnen de volgende zaken naar voren komen:

– Koudebruggen (bv in de isolatie);
– Kieren, naden en gaten;
– Vochtproblemen constateren;
– Lekkages.

Alleen door nader vervolgonderzoek, zoals visuele inspecties en/of destructief onderzoek, kunnen de volgende zaken worden bevestigd:

– Luchtdichtheid van de woning;
– Bouwgebreken;
– Ontbrekende isolatie ;
– Natte of uitgezakte isolatie.

Thermografisch onderzoek: onzichtbare gebreken in beeld brengen

Belangrijk: thermografisch onderzoek is een hulpmiddel en geeft een indicatie van mogelijke probleempunten. U weet waar er in de woning warmteverlies optreedt en hoe ernstig dit is. Om duidelijkheid te krijgen over de toestand van bv de isolatie, zal nader onderzoek moeten worden gedaan. Onze energie adviseur licht u hier over in. Naar aanleiding daarvan kunt u eventueel maatregelen nemen, waardoor uw energiekosten omlaag kunnen worden gebracht.

Hoe wordt thermografisch onderzoek uitgevoerd?

Bij thermografisch onderzoek komt onze energie adviseur bij u langs om de woning te onderzoeken met een infraroodcamera. We maken deze infraroodfoto’s met onze Flir E60: een van de beste thermische infraroodcamera’s die er zijn. Met deze camera leggen we infrarode warmtestraling vast.

Verschillende materialen zien er bij dezelfde temperatuur tamelijk verschillend uit. Daarnaast zijn er meerdere externe factoren die een warmtescan kunnen beïnvloeden, waaronder weersomstandigheden. Wanneer onze energie adviseur een afwijking op de scan ziet, zal hij binnen controleren of hier oorzaken zijn die voor een afwijking kunnen zorgen. Hij weet wanneer een potentieel gunstig moment is voor een thermografisch onderzoek en hij vertaalt de warmtescans voor u naar bruikbare inzichten.

Ideale omstandigheden voor een thermografisch onderzoek

De meest gunstige omstandigheden is een temperatuurverschil van 20 graden met binnen en buiten. Een verschil van 10 graden is minimaal noodzakelijk. Dat betekent dat het najaar en de winter de meest gunstige seizoenen zijn voor thermografisch onderzoek. Wanneer de woning binnen verwarmd is, kunnen we warmtelekkages beter lokaliseren.

Ook het moment van de dag is van belang. Wanneer de zon op is kan deze voor afwijkende metingen zorgen. De buitengevel wordt verwarmt. We voeren het onderzoek daarom uit voordat de zon op is gekomen.

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
  • Rinse Yde – Adviseur duurzaamheid
  • Gespecialiseerd in woning inspecties.
  • Klanttevredenheidsscore van 9.1
  • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan