Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC):
Heeft u een EPC-berekening nodig?

Nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen moeten voldoen aan wettelijke eisen met betrekking tot de energiezuinigheid, zoals door die de overheid zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Die energiezuinigheid wordt bepaald door middel van het Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). 

Vraag vandaag nog een offerte aan

Wat is de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC)?

Nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen moeten voldoen aan wettelijke eisen met betrekking tot de energiezuinigheid, zoals door die de overheid zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Die energiezuinigheid wordt bepaald door middel van het Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). De bepaling daarvan gaat aan de hand van:

  • gebouweigenschappen;
  • standaard gebruikersgedrag;
  • installaties.

Een EPC-berekening is noodzakelijk bij het verkrijgen van een bouwvergunning van de gemeente.

Bij bepaalde banken is het ook mogelijk om rentekorting op de hypotheek te ontvangen bij energiezuinige huizen. Voor de aanvraag van deze duurzaamheidskorting moet de EPC waarde ook worden aangetoond.

 

De berekening

De EPC wordt uitgerekend aan de hand van onder andere:

  • de ventilatie en luchtdoorlatendheid;
  • het energiegebruik van de ventilatie;
  • de isolatie;
  • de energiebesparende maatregelen.

De rekenmethode die hiervoor gebruikt moet worden is vastgelegd in de norm NEN 7120 Energieprestatie van gebouwen (EPG).

EPC-bepaling aanvragen?

Onze erkend energieadviseur helpt u graag met een EPC-bepaling.

Neem contact met ons op via 058 30 31 100, mail naar info@energieinspectie.nl of vul het onderstaande formulier in en ontvang snel een offerte.

Misschien ook interessant

Energielabel C voor kantoren 

EED energie-audit

Informatieplicht energiebesparing (EML) 

Ondersteuning subsidieaanvragen

Gerelateerde nieuwsartikelen

Is de EED energie-audit voor woningcorporaties verplicht?

Is de EED energie-audit voor woningcorporaties verplicht?

Er lijkt nog veel onduidelijkheid te leven of woningcorporaties ook verplicht zijn tot het uitvoeren van een EED energie-audit. De onduidelijkheid is destijds ontstaan omdat de Rijksoverheid en de ILT op dit punt niet op één lijn zaten. Met de deadline in zicht, 31-12-2020, brengen we hier graag duidelijkheid in.

Lees meer
6 redenen om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen

6 redenen om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen

In bepaalde gevallen is een energielabel voor uw bedrijfspand verplicht, in andere gevallen is het verstandig om alvast te regelen. Met het nieuwe energielabel 2021 kan het ook gunstig zijn om het label dit jaar nog te regelen. Wij zetten 6 goede redenen op een rij om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen.

Lees meer