Blijf actueel met ons

nieuws over verduurzaming

Het huidige energielabel: een slager die zijn eigen vlees keurt?

Het huidige energielabel: een slager die zijn eigen vlees keurt?

Per 1 januari gaat het nieuwe energielabel van start, bekend als de energieprestatienorm NTA 8800. De afgelopen dagen is er kritiek geuit in de media en door de vereniging van eigen huis, over de nut van dit “nieuwe energielabel”. Zij stellen dat het alleen maar meer geld zou gaan kosten.

Lees meer
Tijdelijke verhoging subsidiebedragen (SEEH)

Tijdelijke verhoging subsidiebedragen (SEEH)

Door de coronacrisis is er een tijdelijke wijziging van toepassing op de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft besloten om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren tegemoet te komen door de subsidiebedragen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) tijdelijk te verhogen.

Lees meer
Circulariteit van energiebesparende maatregelen

Circulariteit van energiebesparende maatregelen

Evert Swart is een energie adviseur bij Energie Inspectie. Evert is deeltijd werkzaam als energie adviseur en is bezig met een afstudeeropdracht in opdracht van Energie Inspectie, over de circulariteit van energiebesparende maatregelen. Met als thema de circulariteit binnen de verduurzaming van vastgoed.

Lees meer
Is de EED energie-audit voor woningcorporaties verplicht?

Is de EED energie-audit voor woningcorporaties verplicht?

Er lijkt nog veel onduidelijkheid te leven of woningcorporaties ook verplicht zijn tot het uitvoeren van een EED energie-audit. De onduidelijkheid is destijds ontstaan omdat de Rijksoverheid en de ILT op dit punt niet op één lijn zaten. Met de deadline in zicht, 31-12-2020, brengen we hier graag duidelijkheid in.

Lees meer
6 redenen om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen

6 redenen om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen

In bepaalde gevallen is een energielabel voor uw bedrijfspand verplicht, in andere gevallen is het verstandig om alvast te regelen. Met het nieuwe energielabel 2021 kan het ook gunstig zijn om het label dit jaar nog te regelen. Wij zetten 6 goede redenen op een rij om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen.

Lees meer
Stagelopen bij een Erkend Leerbedrijf

Stagelopen bij een Erkend Leerbedrijf

Waarom vinden wij het belangrijk om studenten een leerplek te bieden?
Wie lopen er op dit moment bij ons stage en wat doen zij voor werkzaamheden?
Wat vindt stagiair Jesse van zijn stageperiode? In dit artikel gaan we verder in op deze vragen en maken we kennis met stagiaires Rimar en Tom.

Lees meer

Uitgelichte projecten

Wat wij voor u kunnen betekenen

Als ondernemer heeft u veel te maken met wet- en regelgeving omtrent energie. Zo moet uw pand zijn voorzien van een bepaald energielabel, dient u rekening te houden met de milieuwet en komt u misschien wel in aanmerking voor subsidies wanneer u wilt verduurzamen om een passief pand te realiseren. Wij zijn graag de partner die u daarbij aan de hand neemt.

Zo kunnen wij u adviseren over hoe u zoveel mogelijk impact bewerkstelligt met zo min mogelijk middelen, kijken wij samen met u hoe u kunt verduurzamen en ondersteunen we u bij het aanvragen van allerlei subsidies. Onder andere Dijkstra Draaisma en Gemeente Leeuwarden ging u al voor in een duurzame samenwerking met Energie Inspectie.
Wilt u alvast checken aan welke regelgeving u moet voldoen als ondernemer? Doe dan de Regelhulp van de Rijksoverheid.

Samen aan verduurzaming werken?

Vul het onderstaande formulier in en we reageren zo snel mogelijk.