De informatieplicht uitbesteden

Informatieplicht energiebesparing (EML)

Hulp bij de informatieplicht? Wij helpen u graag.

Energie Inspectie heeft onafhankelijke en deskundige duurzaamheidsadviseurs die uw pand komen inspecteren, u adviseren en de administratie voor u regelen door de melding bij RVO.nl uit te voeren.

Maakt u gebruik van onze dienst duurzaamheidsmanagement voor bedrijven, dan maken wij inzichtelijk welke maatregelen u nog dient te nemen. Ook monitoren we uw energieverbruik zodat wij advies kunnen geven over nieuwe erkende maatregelen die voor u het meest interessant zijn. Zo bent u ervan verzekerd dat u goed voorbereid bent op toekomstige energieaangiftes.

Wat is de informatieplicht energiebesparing

Met de invoering van de informatieplicht is het verplicht geworden voor bedrijven en instellingen om te rapporteren welke energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd en welke maatregelen nog op de planning staan.

Dat betekent dat u als huurder of verhuurder van een bedrijfspand met een verbruik van meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m³ gas, een volledig rapport moet indienen bij de RVO.

Voor dit rapport wordt De Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) wordt als uitgangspunt genomen voor dit rapport. Op de Erkende MaatregelenLijst staan energiemaatregelen die zich binnen vijf jaar terug moeten verdienen.

Let op! Met het uitvoeren van de informatieplicht voldoet u nog niet aan het Activiteitenbesluit millieubeheer die verplicht dat bedrijven en instellingen (inrichtingen) energiebesparende maatregelen moeten treffen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. De informatieplicht is enkel de rapportage.

Informatieplicht energiebesparing: in 3 simpele stappen voldoen 

Wij helpen organisaties met inventarisatie, advies en administratie om te voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. 

De 3 stappen die wij voor u doorlopen:

U

1. Inventarisatie

– U weet hoe u er voor staat

Onze duurzaamheidsadviseur verzorgt een nulmeting van de bedrijfsruimte. Hij bezoekt uw pand, neemt de aanwezige voorzieningen op en registreert dit ter plekke.

2. Advies

– U weet nu welke maatregelen nodig zijn

De duurzaamheidsadviseur maakt voor u inzichtelijk welke energiebesparende maatregelen noodzakelijk zijn.

N

3. Administratie

– De energieaangifte wordt compleet voor u geregeld

Wij leveren het rapport aan bij RVO.nl. Dus geen gedoe met inloggen via eHerkenning. 

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
 •  René: EML en EED specialist
 • Heeft ook Aldi en Yarden geholpen
 • Klanttevredenheidsscore van 9,1
 • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 100 MB.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden