De informatieplicht goed geregeld

Erkende maatregelenlijst & informatieplicht (EML)

Wat is de informatieplicht energiebesparing

In 2019 is bij de energiebesparingsplicht de informatieplicht toegevoegd. De nieuwe energie-aangifte heet officieel de informatieplicht energiebesparing en valt onder de Wet milieubeheer.

Dat betekent dat u als huurder of verhuurder van een bedrijfspand met een verbruik van meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m³ gas, een volledig rapport moet indienen bij de RVO.

De Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) wordt als uitgangspunt genomen voor het rapport wat u in moet dienen bij RVO.nl. Op de Erkende MaatregelenLijst staan energiemaatregelen die zich binnen vijf jaar terug moeten verdienen.

Hulp bij de informatieplicht? Wij helpen u graag.

Energie Inspectie heeft onafhankelijke en deskundige energieadviseurs die uw pand komen inspecteren, u adviseren en de administratie voor u regelen door de melding bij RVO.nl voor u uit te voeren.

Maakt u gebruik van ons EML Totaal+ pakket, dan monitoren wij uw energieverbruik zodat wij u advies kunnen geven over nieuwe erkende maatregelen die voor u het meest interessant zijn. Dan bent u ervan verzekerd dat u goed voorbereid bent op toekomstige energieaangiftes.

Informatieplicht energiebesparing: in 4 simpele stappen voldoen met EML Totaal+

Wij helpen organisaties met inventarisatie, advies, administratie en monitoring om te voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Deze totaalservice wordt als dienst aangeboden vanuit ons EML Totaal+ pakket. 

De 4 stappen die wij voor u doorlopen:

U

1. Inventarisatie

– U weet hoe u er voor staat.

Onze energie adviseur verzorgt een nulmeting van uw bedrijfsruimte. Hij bezoekt uw pand, neemt de aanwezige voorzieningen op en registreert dit ter plekke.

2. Advies

– U weet nu welke maatregelen nodig zijn.

De adviseur maakt voor u inzichtelijk welke energiebesparende maatregelen noodzakelijk zijn.

N

3. Administratie

– De energieaangifte wordt compleet voor u geregeld

Wij leveren het rapport aan bij RVO.nl. Dus geen gedoe met inloggen via eHerkenning. 

p

4. Monitoring

U ontvangt integraal advies van ons op basis van de erkende maatregelenlijst.

Op ieder moment voor u inzichtelijk vanuit de EML Totaal+ beheermodule. U krijgt inzicht in uw energieverbruik en de factoren die hier invloed op hebben.

Energiemanagement met het energieregistratie- en bewakings-systeem (EBS)

Een energieregistratie-en bewakinssysteem (EBS) is een verplichte maatregel voor bedrijven en organisaties met een energiebesparingsplicht. Dit systeem zorgt dat klimaatinstallaties zo efficiënt mogelijk werken en bespaart daarmee energie.

Een EBS bestaat uit slimme meters die data doorsturen naar een online dashboard. Aan de hand van deze data kunnen rapportages over het energieverbruik worden gemaakt. Deze rapportage is het bewijs dat u aan de EBS-verplichting voldoet. Een EBS zorgt zo voor inzicht in energieverbruik binnen een bepaalde periode. Hiermee worden mogelijke verduurzamende maatregelen zichtbaar en kunnen klimaatinstallaties preciezer worden ingesteld. Daarmee kan het energieverbruik tot wel 25-30% dalen. 

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart

 

  • René: EML Specialist
  • Heeft o.a. Aldi en Yarden geholpen.
  • Klanttevredenheidsscore van 8,9.
  • Vragen? We nemen binnen 2 dagen contact op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan