De informatieplicht uitbesteden

Informatieplicht energiebesparing (EML)

Hulp bij de informatieplicht? Wij helpen u graag.

Energie Inspectie heeft onafhankelijke en deskundige energieadviseurs die uw pand komen inspecteren, u adviseren en de administratie voor u regelen door de melding bij RVO.nl voor u uit te voeren.

Maakt u gebruik van onze dienst duurzaamheidsmanagement voor bedrijven, dan maken wij inzichtelijk welke maatregelen u nog dient te nemen. Ook monitoren we uw energieverbruik zodat wij u advies kunnen geven over nieuwe erkende maatregelen die voor u het meest interessant zijn. Daarnaast Dan bent u ervan verzekerd dat u goed voorbereid bent op toekomstige energieaangiftes.

Wat is de informatieplicht energiebesparing

Met de invoering van de informatieplicht is het verplicht geworden voor bedrijven en instellingen om te rapporteren welke energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd en welke maatregelen nog op de planning staan.

Dat betekent dat u als huurder of verhuurder van een bedrijfspand met een verbruik van meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m³ gas, een volledig rapport moet indienen bij de RVO.

De Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) wordt als uitgangspunt genomen voor het rapport wat u in moet dienen bij RVO.nl. Op de Erkende MaatregelenLijst staan energiemaatregelen die zich binnen vijf jaar terug moeten verdienen.

Let op! Met het uitvoeren van de informatieplicht voldoet u nog niet aan het Activiteitenbesluit millieubeheer die verplicht dat bedrijven en instellingen (inrichtingen) energiebesparende maatregelen moeten treffen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. De informatieplicht is enkel de rapportage.

Informatieplicht energiebesparing: in 3 simpele stappen voldoen 

Wij helpen organisaties met inventarisatie, advies en administratie om te voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. 

De 3 stappen die wij voor u doorlopen:

U

1. Inventarisatie

– U weet hoe u er voor staat.

Onze energie adviseur verzorgt een nulmeting van uw bedrijfsruimte. Hij bezoekt uw pand, neemt de aanwezige voorzieningen op en registreert dit ter plekke.

2. Advies

– U weet nu welke maatregelen nodig zijn.

De adviseur maakt voor u inzichtelijk welke energiebesparende maatregelen noodzakelijk zijn.

N

3. Administratie

– De energieaangifte wordt compleet voor u geregeld

Wij leveren het rapport aan bij RVO.nl. Dus geen gedoe met inloggen via eHerkenning. 

Informatieplicht d.m.v. duurzaamheidsmanagement

Duurzaamheidsmanagement geeft d.m.v. een dashboard inzicht in de erkende maatregelen die u nog moet nemen, uw energieverbruik en de bespaarmogelijkheden. Onze gecertificeerde adviseurs helpen u met de invoering van het dashboard en stellen het systeem volledig voor u in. Ook analyseren onze adviseurs de data, maken de rapportages en geven advies.

In dit dashboard worden alle nog te nemen maatregelen inzichtelijk gemaakt, zodat u in 1 overzicht kunt zien welke stappen nu nodig zijn om te voldoen aan het Activiteitenbesluit Millieubeheer. Daarnaast sturen slimme meters data door naar het dashboard. Aan de hand van deze data kunnen rapportages over het energieverbruik worden gemaakt. Hiermee worden mogelijke verduurzamende maatregelen zichtbaar en kunnen klimaatinstallaties preciezer worden ingesteld. Daarmee kan het energieverbruik tot wel 25-30% dalen. 

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
 •  René: EML Specialist
 • Heeft ook Aldi en Yarden geholpen.
 • Klanttevredenheidsscore van 9,1
 • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 100 MB.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  Call Now ButtonAdvies nodig?