Subsidieregeling voor duurzaam maatschappelijk vastgoed

De wereld verandert en de noodzaak om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen wordt steeds groter. Als ondernemer wilt u natuurlijk meegaan in deze ontwikkelingen. Maar hoe kunt u dit het beste realiseren? Daarvoor bestaat er een interessante subsidieregeling: de Subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA). 

Wat is DUMAVA?

De Subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed is in het leven geroepen om het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed te stimuleren. Hierbij kunt u denken aan scholen, sportverenigingen en zorginstellingen. Het doel van deze subsidie is om het energieverbruik te verminderen en de CO2-uitstoot te beperken.

Wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie zijn er een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen. Allereerst moet uw vastgoed een maatschappelijke functie hebben. Daarnaast is het belangrijk dat de energiebesparende maatregelen binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Tot slot moet de subsidieaanvraag minimaal € 25.000 bedragen.

Hoe vraagt u deze subsidie aan?

Het aanvragen van deze subsidie kan best complex zijn. Daarom ondersteunen en adviseren we u graag in dit proces. Onze gekwalificeerde energieadviseurs maken een opname van het pand en geven verduurzamingsadvies over het uitvoeren van besparende maatregelen. De desbetreffende subsidie vragen wij voor u aan in de digitale aanvraagomgeving van RVO.

Wat is de rol van Energie Inspectie?

Bij Energie Inspectie vinden we het belangrijk dat u als ondernemer sterk staat op de energiemarkt. Daarom adviseren en ondersteunen we u bij het aanvragen van subsidies. We helpen u niet alleen bij het invullen van de aanvraag, maar we denken ook mee over de beste energiebesparende maatregelen voor uw pand. We begrijpen dat het verduurzamen van uw maatschappelijk vastgoed een flinke klus kan zijn. Maar met de juiste begeleiding en financiële ondersteuning is het zeker haalbaar. Door te investeren in duurzaamheid draagt u bij aan een betere wereld en bespaart u op de lange termijn aanzienlijk op uw energiekosten. Kortom, het is de investering meer dan waard.

Samenwerken met Energie Inspectie?

Bent u geïnteresseerd in de Subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed en wilt u weten wat Energie Inspectie voor u kan betekenen? Onze energieadviseurs staan voor u klaar om u te helpen bij het verduurzamen van uw maatschappelijk vastgoed. Neem gerust contact met ons op via 088 42 42 900