Gasbesparende maatregelen, hoe neem je die? 

Er wordt veel gesproken over de alsmaar stijgende gasprijzen, iets waar veel huishoudens mee te maken hebben en merken in de portemonnee. Wat zijn de oorzaken en waar doe je verstandig aan? Wees nog verdere prijsstijging voor door gasbesparende maatregelen te nemen!

Op het gebied van verduurzamen is vaak veel meer mogelijk dan de meeste mensen denken. Kan een waterpomp nou wel of niet? En in hoeverre pluk ik de vruchten van isoleren? Er is altijd vraag geweest naar energieadviezen en nu de gasprijs oploopt, zien we dat de vragen enorm toenemen. Mensen zijn gedreven om iets te doen aan hun woning in het kader van financiële besparing en iets voor het milieu doen, dat vinden wij natuurlijk geweldig om te zien!

Basis energieadvies

Het basis energieadvies geeft inzicht en beantwoordt je vragen. We lopen bij een energieadvies het gehele gebouw door en nemen daar de vragen van de klant in mee. Er zijn veel vragen over verduurzaming. Waar moet ik beginnen? Wat kost het? Wat levert het op? Wat is een rendabele volgorde om te verduurzamen? Kan ik wel of niet een warmtepomp aanschaffen en wat moet er gebeuren voordat dat kan? Juist omdat er veel te vinden is op het internet, maar die informatie elkaar soms tegenspreekt, is het prettig om te ervaren dat een specialist echt specifiek naar een bepaald huis komt kijken en mensen aan de hand neemt van wat er moet gebeuren.

Mensen zijn gedreven om iets te doen aan hun woning in het kader van financiële besparing en iets voor het milieu doen, dat vinden wij natuurlijk geweldig om te zien!

In de vorm van een rapport krijg je na de afspraak alle informatie op een inzichtelijke manier terug. Een week later bellen we nog even na. Wie naast advies hierbij ook de uitvoerige feiten wil, kan ook kiezen voor het maatwerkadvies. Het grote verschil met het maatwerkadvies is dat bij het maatwerkadvies de woning wordt ingemeten. Alle installatietechnische eigenschappen nemen we daarin mee en voeren we in, in een softwareprogramma dat berekent wat het verbruik zou moeten zijn. Ook wordt inzichtelijk wat de invloed is van het treffen van een maatregel of een combinatie van meerdere maatregelen. De gevolgen van elke maatregel worden dus specifiek voor de woning berekend. Bij een basis energieadvies geven we meestal een richtprijs van investeringen en terugverdientijden. Vervolgens checken we hoe het daadwerkelijke verbruik is.
Onze energie adviseurs volgden een training voor de blowerdoortest

Blowerdoortest

Een woning kan nog zo goed geïsoleerd zijn, maar als er lucht ontsnapt of naar binnenkomt blijf je warmte verliezen. Met een blowerdoortest wordt de luchtdichtheid gemeten. Het wordt gebruikt om kieren en lekkages in de woning op te sporen. Tijdens de test komen er vaak bekende zwakke plekken naar boven zoals hang- en sluitwerk, de aansluiting van de muur met de vloer en het dak en deuren en kozijnen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul het formulier in en we helpen je!

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
 • Anneke: Relatie Manager
 • Staat altijd voor u klaar.
 • Klanttevredenheidsscore van 9.1
 • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 100 MB.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.