Subsidieregeling Verduurzaming MKB(SVM)

De Subsidieregeling Verduurzaming MKB

Als u als mkb-ondernemer energie wil besparen en verduurzamen dan kunt u daar hulp bij krijgen in de vorm van de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). Deze subsidie kan worden gebruikt voor een energieadvies van een gespecialiseerd energieadviseur. Hierin kunt u precies bekijken wat uw mogelijkheden zijn om te verduurzamen. De subsidie kan ook worden gebruikt voor (een deel van) de uitvoering van de besparingsmaatregelen.

Wie komt er in aanmerking voor deze regeling?

Deze subsidieregeling geldt voor:

  • Mkb-ondernemingen tot 250 fte werknemers met een jaar omzet van maximaal €50 miljoen
  • Wanneer u 1 of meer bedrijfspanden in het bezit heeft of (gedeeltelijk huurt)
  • Als u niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht Dit houdt in dat uw bedrijfspand niet meer dan 25.000 m3 aardgas en 50.000 kWh elektriciteit per jaar mag verbruiken.

De overheid wil mkb’ers met deze subsidie ondersteunen om te verduurzamen.

De Subsidieregeling Verduurzaming MKB(SVM) is vanaf 1 oktober geopend. Wij helpen u kosteloos* bij het indienen van de subsidieaanvraag.

* wij regelen kosteloos de subsidieaanvraag wanneer wij het energieadvies in opdracht van u mogen verzorgen.

Laat het ons regelen!

Wij vragen de Subsidie Verduurzaming MKB(SVM) kosteloos voor u aan wanneer wij het energieadvies voor u mogen verzorgen.

Na het aanvragen van de Subsidie Verduurzaming MKB(SVM) en het verkrijgen van de beschikking bezoekt een van onze energieadviseurs uw MKB-bedrijf. Aan de hand van de energie inspectie en inventarisatie van uw gebouw, stellen wij het energieadvies voor uw op.

Het energieadvies geeft u inzicht in de bespaarmaatregelen die u kunt treffen binnen uw MKB-Bedrijf.

Indien gewenst, kunnen we u tevens helpen in de ondersteuning voor het uitvoeren van de energie-bespaarmaatregelen uit het energieadvies. Deze ondersteuning kan bestaan uit het opvragen van offertes voor het nemen van de energie-bespaarmaatregelen. Ook kunnen wij u begeleiden bij het uitvoeren van de maatregelen en het aanvragen van eventuele subsidies op de energie-bespaarmaatregelen.

Rekenvoorbeeld netto investering

Bruto investering energieadvies:

€625,- excl. BTW

U ontvangt subsidie ter waarde van:

€500,- excl. BTW

Uw totale investering voor het energieadvies:

 €125,- excl. BTW

Hebben wij uw interesse gewekt?

Indien u gebruik wilt maken van de uitzonderlijke mogelijkheid om de energiebesparende maatregelen voor uw bedrijf in kaart te laten brengen door een van onze energieprofessionals, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via onderstaand aanvraagformulier. Of neem telefonisch contact op met onze collega’s Carolien Kooistra of Chris van der Wal via telefoonnummer: 088 – 42 42 900. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en stellen graag vrijblijvend een offerte voor u op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan