Actualisatie energielabel
2770 huurwoningen

Voor een grote Friese wooncorporatie

Opdrachtgever:

Een grote Friese wooncorporatie

Project:

Opnames van 2770 huurwoningen voor de actualisatie van
het energielabel.

De Rijksoverheid heeft met verschillende sectoren afspraken gemaakt over energiebesparing. Een van die sectoren is de huursector, namelijk:

  • Alle huurwoningen van woningcorporaties hebben vanaf 2020 energielabel B of beter.
  • Huurwoningen van particulieren geldt dat 80% in 2020 energielabel C of beter heeft.

Deze afspraken zijn opgenomen in het convenant Energiebesparing huursector.

Voor de actualisatie van een grote wooncorporatie in Friesland, hebben we tot nu toe 2770 woningen opgenomen. Voor dit project zijn onze EPA-W adviseurs ingezet om de huidige situatie van de woningen op te nemen en het energielabel vast te stellen. Naar aanleiding van ons berekende label en advies, zal de wooncorporatie verbeteringen op de woningen uit gaan voeren om de huurwoningen naar energielabel B of beter te brengen.

Een groot project waar onze EPA-W adviseurs actief mee bezig zijn. Omdat er tijdsdruk achter zit is het zaak om met de wooncorporatie goede afspraken te maken en korte lijnen te houden. Zo kunnen de opnames zo strak mogelijk ingepland worden en zo efficiënt mogelijk uit worden gevoerd. Hoe meer tijd wij besparen, hoe meer tijd de wooncorporatie over houdt om de woningen te verbeteren.

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
  • Erik: Energie Adviseur
  • Gespecialiseerd in EPA-W inspecties.
  • Klanttevredenheidsscore van 8,9.
  • Vragen? We nemen binnen 2 dagen contact op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Misschien ook interessant

Energie-Index

Heeft u de Energie-Index nodig om het aantal huurpunten te bepalen voor het woningwaarderingsstelsel, om in aanmerking te komen voor subsidies of rentekorting op de hypotheek? Wij berekenen de Energie-Index graag voor u.

EED energie-audit

EED is een door de EU richtlijn waarin is bepaald dat ongeveer 6000 Nederlandse bedrijven energieaudits moeten opstellen, met als doel energiebesparing en verduurzaming. Woningcorporaties hebben ook een EED-plicht.