Actualisatie energielabel 
2770 huurwoningen

Voor een grote Friese wooncorporatie

Opdrachtgever:

Een grote Friese wooncorporatie

Project:

Opnames van 2770 huurwoningen voor de actualisatie van
het energielabel.

De Rijksoverheid heeft met verschillende sectoren afspraken gemaakt over energiebesparing. Een van die sectoren is de huursector, namelijk:

  • Alle huurwoningen van woningcorporaties hebben vanaf 2020 energielabel B of beter.
  • Huurwoningen van particulieren geldt dat 80% in 2020 energielabel C of beter heeft.

Deze afspraken zijn opgenomen in het convenant Energiebesparing huursector.

Voor de actualisatie van een grote wooncorporatie in Friesland, hebben we tot nu toe 2770 woningen opgenomen. Voor dit project zijn onze EPA-W adviseurs ingezet om de huidige situatie van de woningen op te nemen en het energielabel vast te stellen. Naar aanleiding van ons berekende label en advies, zal de wooncorporatie verbeteringen op de woningen uit gaan voeren om de huurwoningen naar energielabel B of beter te brengen.

Een groot project waar onze EPA-W adviseurs actief mee bezig zijn. Omdat er tijdsdruk achter zit is het zaak om met de wooncorporatie goede afspraken te maken en korte lijnen te houden. Zo kunnen de opnames zo strak mogelijk ingepland worden en zo efficiënt mogelijk uit worden gevoerd. Hoe meer tijd wij besparen, hoe meer tijd de wooncorporatie over houdt om de woningen te verbeteren.

Energie-Index / energielabel opname aanvragen

Onze erkende, onafhankelijke energie adviseurs staan klaar om de energie-index of het energielabel van woningen vast te stellen. Of het gaat om een enkele particuliere woning of vele woningen voor wooncorporaties of vastgoedeigenaren. Wij werken snel en efficient met goede onderlinge afspraken.

Neem contact met ons op via 058 30 31 100, mail naar info@energieinspectie.nl of vul het onderstaande formulier in en ontvang snel een offerte.

Misschien ook interessant

Energie-Index

Heeft u de Energie-Index nodig om het aantal huurpunten te bepalen voor het woningwaarderingsstelsel, om in aanmerking te komen voor subsidies of rentekorting op de hypotheek? Wij berekenen de Energie-Index graag voor u.

EED energie-audit

EED is een door de EU richtlijn waarin is bepaald dat ongeveer 6000 Nederlandse bedrijven energieaudits moeten opstellen, met als doel energiebesparing en verduurzaming. Woningcorporaties hebben ook een EED-plicht.

Ondersteuning subsidie-aanvragen

Het onderzoeken van de voorwaarden en het doen van de aanvraag van een subsidie is een tijdrovende klus. Wij helpen u graag om dat proces zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.

NTA 8800 energieprestatienorm

Energie-inspecteurs in Nederland bereiden zich voor op strengere regels voor keuringen door de nieuwe energieprestatienorm NTA 8800. Wat kunt u doen om hierop voorbereid te zijn.