Cambuur laat zich niet buitenspel zetten door wetgeving milieubeheer

EML service erkende maatregelen

Project: EML informatieplicht voor het oude Cambuurstadion

Opdrachtgever:

Cambuur

Locatie:

Leeuwarden

EML service:

inspectie
inzicht energieverbruik
administratie

Project: EML informatieplicht voor het oude Cambuurstadion

Terwijl de bouw van het nieuwe, duurzame Cambuurstadion steeds dichterbij komt, verscheen er een nieuwe wetgeving op het veld. De informatieplicht energiebesparing is dit jaar nieuw ingevoerd. Ondanks dat de plannen voor een duurzaam, energieneutraal stadion klaar liggen, moet het oude en vertrouwde stadion nog wel aan deze verplichting voldoen.

Gelukkig konden wij Cambuur hiermee van dienst zijn. Onze EPA-U adviseur hielp SC Cambuur dit jaar te voldoen aan de veel besproken nieuwe wet ‘informatieplicht energiebesparing’. Onze adviseur liep de erkende maatregelen in het stadion langs en gaf inzicht in energiebesparende maatregelen. Erkende maatregelen moeten zich binnen vijf jaar terugverdienen. Tegen die tijd zitten we in een gloednieuw stadion. Maar er zijn ook voldoende kleinere energiebesparende maatregelen die zich al binnen enkele maanden terugverdienen.

Binnen enkele maanden terugverdiend

Wilt u de energie aangifte uitbesteden aan experts? Vraag een offerte aan en wij regelen de informatieplicht voor u. Wij kunnen u ook adviseren over erkende maatregelen die geschikt zijn voor uw onderneming als u stappen wilt maken met verduurzamen. Grotere maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen en kleine maatregelen die zich al binnen enkele maanden terugverdienen. Onze energie adviseur neemt zorgvuldig met u door welke maatregelen geschikt zijn voor uw onderneming.

erkende maatregelen terugverdienen

EML service: van inspectie tot realisatie van erkende maatregelen

Naast het advies kunnen wij uw onderneming ook helpen met de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Waaronder het ondersteunen bij het uitzoeken en aanvragen van de subsidies energiebesparende maatregelen. Maar wij helpen u ook met het vinden van de juiste partijen en informatie om de maatregelen uit te voeren. Wij kunnen offertes voor u beoordelen, maar wij hebben geen afspraken met leveranciers of bouwbedrijven. Zo bent u verzekerd van echt deskundig, maar onafhankelijk advies en ondersteuning.

EML service aanvragen?

Onze EPA-U adviseur regelt de aangifte voor de informatieplicht voor u

Eenvoudig de informatieplicht energiebesparing regelen? Hulp en ondersteuning bij de energieverduurzaming op basis van de erkende maatregelenlijst?
Vraag een offerte aan en wij regelen de aangifte voor u, zorgen voor ondersteuning bij de uitvoering van maatregelen en geven inzicht in het energieverbruik. Wij werken snel en efficient met goede onderlinge afspraken.

Neem contact met ons op via 058 30 31 100, mail naar info@energieinspectie.nl of vul het onderstaande formulier in en ontvang snel een offerte.

Misschien ook interessant

Erkende maatregelenlijst & informatieplicht

Voor huurders of verhuurders van een bedrijfspand met een verbruik van meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m³ gas. Wij helpen u met de erkendemaatregelen en regelen de aangifte bij RVO.nl.

EED energie-audit

EED is een door de EU richtlijn waarin is bepaald dat ongeveer 6000 Nederlandse bedrijven energieaudits moeten opstellen, met als doel energiebesparing en verduurzaming. 

Energielabel bedrijfspand

Het energielabel voor utiliteitsbouw noemen we ook wel EPA-U. Winkels, kantoren, horeca, sportcomplexen, schoolgebouwen en ziekenhuizen: allemaal moeten ze zijn voorzien van een energielabel bij verhuur, verkoop of oplevering. 

Energielabel C kantoren

Vanaf 2023 dient elk kantoorpand groter dan 100m2 minimaal energielabel C te hebben: een energie-index van 1,3 of beter. Veel pandeigenaren zullen daardoor maatregelen moeten nemen om aan die aanstaande verplichting te voldoen. Bent u daar één van? Wij helpen uw kantoor naar label C!