Energiearmoede wijkaanpak in gemeente Assen

Thuis energie besparen dankzij de energiecoach

Opdrachtgever:

Gemeente Assen

Locatie:

Assen

Verduurzaming

Energiearmoede
Gelijk besparen
Wijkaanpak

Energiecoach project Proeftuin Assen

Sinds kort kunnen gemeentes ons inschakelen voor hulp en ondersteuning bij het verduurzamen van woningen bij bewoners thuis. Met deze wijkgerichte aanpak helpen we op een laagdrempelige manier bij het verlagen van de energierekening en dragen we bij aan de energietransitie van Nederland. We komen geen dag te vroeg, want de tijd van energiearmoede waarin we vandaag de dag zitten, vraagt om de juiste kennis. Gearmd met een topteam van energiecoaches, unieke en geavanceerde scansoftware én een niet te missen elektrische bus, zijn we gestart voor de Gemeente Assen.

foto-school-gemeente-Leeuwarden

Voor het project Proeftuin de Lariks draaien we een pilot in de Lariks, een woonwijk in Assen. “Met open armen worden we ontvangen aan de deur. Onze energiecoach maakt een ronde door de woning en neemt met behulp van een unieke, specifiek hiervoor ontworpen tool een scan af. Aan de hand van deze scan kijkt de energiecoach welke energiebesparende maatregel het meest nodig is en waar de bewoner zelf behoefte aan heeft,” aldus coördinator Rinse Yde.

Verduurzaming huurwoningen gemeente Assen

huurwoningen

Quickscan uitgevoerd en energiebesparende producten geïnstalleerd

besparingsmiddelen

Gemiddeld 6-8 besparingsmiddelen direct geplaatst per huishouden

maanden

Doorlooptijd van project in uitvoering is gemiddeld 2 maanden 

Uniek scan-advies in combinatie met productlevering

Door informatie over de woning en het verbruik in te voeren in de software, ontstaat er een duidelijk beeld van de specifieke woning en wordt helder waar en met welke producten er nog ruimte is om te besparen. Het scan-advies dat we geven is uniek, het staat namelijk altijd in combinatie met elkaar. Dat betekent dat de tool diverse maatregelen blijft doorrekenen. Neem je naast radiatorfolie ook nog een waterbesparende douchekop? De tool berekent exact door wat het te besparen bedrag wordt. “Wat dat betreft is het echt maatwerk dat we leveren en dat is juist het mooie! Per huishouden passen we precies toe wat er nodig is,” zegt Rinse Yde.

Gelijk besparing op de energierekening

Bij een huurwoning kijkt onze energiecoach voornamelijk naar kleine maatregelen zoals het plaatsen van tochtstrips en radiatorfolie, het vervangen van de douchekop door een waterbesparende douchekop en het plaatsen van een brievenbusborstel. Bij een koopwoning komen daar grotere maatregelen om de hoek kijken zoals het plaatsen van zonnepanelen, vervangen van de CV-ketel en het isoleren van de spouwmuur.

Vooraf ontvangen alle bewoners die in aanmerking voor de energiecoach komen een brief. Het is de aankondiging dat we langskomen en daarom is de eerste ontmoeting nooit koud. Rinse Yde: “Bewoners zijn erg blij met een bezoek van onze energiecoach en zijn verrast als de producten en de installatie daarvan écht helemaal gratis blijken. Vanuit de gemeente krijgen wij een bepaald budget mee dat we mogen aanbieden aan de bewoner. Alle te installeren producten staan in onze webshop, zo kunnen we direct zien wat de voorraad is.”

Besparing direct van start

Ter plekke rekent de energiecoach met een persoonlijke vouchercode de gewenste producten af. De spullen liggen op voorraad in onze bus. Rinse Yde: “Perfect! Zo kunnen de producten direct geplaatst worden door onze energiecoach en start de besparing op het moment dat wij de deur achter ons dicht trekken.” Verduurzamen is in een snel tempo hoog op de agenda komen te staan en onze energiecoaches staan klaar om de aanpak van gemeentes te verstevigen en te bestendigen.

wijkcentrum-gemeente-leeuwarden

Aangenaam

reinder-rond
  • Rinse Yde: energiecoach
  • Klanttevredenheidsscore van 9,1
  • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan