Energie Inspectie in de wijken

De strijd tegen energiearmoede

De huidige stijging van de energieprijzen zorgt bij veel huishoudens voor een verdubbeling van de energierekening. Dit raakt vooral mensen die het al moeilijk hebben en zorgt voor schrijnende situaties. Gelukkig ontvangen alle gemeentes jaarlijks een budget om actief wat te doen aan deze energiearmoede. Energie Inspectie helpt in samenwerking met Klimaatroute bij de uitvoer hiervan. Door het informeren van bewoners over energiebesparing en ze te stimuleren om vervolgens met praktische tips aan de slag te gaan, dragen wij actief ons steentje bij.

Onze duurzaamheidsadviseur brengt advies aan huis

Door het aanbieden van kleine, direct toepasbare maatregelen zoals tochtstrips, ledlampen of radiatorfolie, wordt energie besparen laagdrempelig en inzichtelijk. De geadviseerde producten kunnen we direct na afloop van het advies bij de bewoner bezorgen. Daarnaast helpen we met de installatie. Zo kan de bewoner dezelfde dag nog besparen op de energie in huis en de energielasten significant verlagen.

80% van de deelnemers zegt zich na ons bezoek bewuster te zijn van de invloed van hun gedrag op het energiegebruik.

Energie Inspectie biedt de volgende diensten aan:

1 | Energieadvies aan huis inclusief maatregelpakket

Bewoners ontvangen advies aan huis over energiebesparende maatregelen en algemene gedragsaanpassing(en). De duurzaamheidsadviseur doet een korte ronde door de woning en adviseert de bewoner over eenvoudig zelf toe te passen maatregelen waarmee direct kosten worden bespaard. Het advies geeft inzicht in de mogelijkheden om de woonlasten te verlagen door middel van gedragsverandering en het toepassen van eenvoudig zelf aan te brengen producten.

Bewoners kunnen op basis van het advies een maatregelpakket uitkiezen ter waarde van een bedrag dat vooraf door de gemeente is vastgesteld. Het pakket bevat maatregelen zoals ledlampen, tochtstrips en radiator ventilatoren. De duurzaamheidsadviseur helpt de bewoner bij het maken van een juiste keuze. De producten worden direct na het gesprek bij de bewoner afgeleverd.

2 | Installatie

Naast het geven van energieadvies en het uitreiken van energiebesparende producten bieden we ook installatiehulp aan. De duurzaamheidsadviseur brengt de uitgereikte producten na afloop van het adviesgesprek aan in de woning. Waar nodig geeft de duurzaamheidsadviseur extra uitleg over het juiste gebruik van de maatregel(en).

3 | Energieadvies, coaching en installatie

Veel bewoners hebben moeite om de energierekening te begrijpen en hebben daardoor te maken met onvoorziene kosten die flink kunnen oplopen. We bieden energiecoachingsgesprekken aan om bewoners hierin te ondersteunen. Tijdens het coachingsgesprek geeft de duurzaamheidsadviseur uitleg over de energierekening en wordt onderzocht of het voorschotbedrag aansluit bij het energievebruik. Na 6 maanden nemen we contact op met de bewoner om de impact van het bezoek te inventariseren en de bewoner waar nodig verder te helpen.

Heeft u behoefte aan een duurzaamheidsadvies?

Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gemeente?

Wij vertellen u graag meer en denken met u mee. Neem vrijblijvend contact op met Martijn van der Harst: martijn@energieinspectie.nl.