Wijkaanpak Energiearmoede

Energie Inspectie bestrijdt actief energiearmoede in uw gemeente. We hebben de afgelopen jaren al veel inwoners geholpen om hun energierekening te verlagen.

Wijkaanpak Energiearmoede

Energie Inspectie bestrijdt actief energiearmoede in uw gemeente

N

Aantoonbaar effect: twee op de drie inwoners neemt verduurzamende maatregelen

N

Hoge participatiegraad dankzij zorgvuldige wijkselectie

N

Versnellen van energietransitie in uw gemeente

Hoe ver bent u als gemeente met de energietransitie?

U heeft er ongetwijfeld over nagedacht: energiebesparing in uw gemeente. De enthousiaste energiecoaches van Energie Inspectie staan klaar om uw inwoners te helpen met kleine én grote energiebesparende maatregelen. Hierbij kunt u denken aan tochtstrips, LED-lampen en radiatorfolie, maar we kijken ook naar de schil van de woning. We controleren op isolatie en zorgen er samen met een groep geselecteerde aannemers voor dat deze voldoen aan de hedendaagse standaard. Zo kan straks iedere woningeigenaar het voordeel van een lagere gas en elektra rekening  ervaren én is die voorbereid op de volgende stap naar een energie neutrale toekomst.

Gemotiveerd aan de slag

Met onze wijkaanpak Energiearmoede pakken we energiebesparing op een effectieve manier aan. In geselecteerde wijken bieden we energiecoaching en hulp bij kleine of grote energiebesparende maatregelen. Zo helpen we niet alleen de inwoners om hun energierekening te verlagen, maar ook om het milieu te ontlasten. 

Onze projecten hebben aantoonbaar effect

Bij de gemeente Noard East Fryslân hebben we twee op de drie inwoners gestimuleerd en aangezet tot het nemen van duurzame maatregelen.

Wilt u bekijken wat er voor uw gemeente mogelijk is? Wij vertellen u graag meer en denken met u mee.

Klantcase: Gemeente Assen

Voor het project Proeftuin de Lariks draaien we een pilot met de energiecoach in de Lariks, een woonwijk in Assen. Met deze wijkgerichte aanpak helpen we op een laagdrempelige manier bij het verlagen van de energierekening en dragen we bij aan de energietransitie van Nederland.

Bekijk dit project >

Klantcase_swissport

Zorgvuldige wijkselectie

Samen met u als gemeente stellen we de doelgroepen vast en selecteren we ze zorgvuldig voor het isolatieprogramma. Door middel van een interactieve kennissessie met belanghebbenden verzamelen we alle relevante informatie. Zo krijgt u een plan van aanpak met duidelijke richtlijnen voor de uitvoering.

Hoge participatiegraad

Het betrekken van uw inwoners is cruciaal voor de wijkaanpak energiearmoede. Als we de inwoners weten te enthousiasmeren en bij het proces betrekken, vergroot dit het draagvlak. Dit leidt uiteindelijk tot meer energiebesparende maatregelen, wat niet alleen gunstig is voor de inwoners zelf, maar ook voor uw gemeente.

Wie komt er bij u langs?

Chantal Melching

Energie Adviseur Evert Swart

Of bel ons op 088 42 42 900
(tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar)

Vrijblijvend informatie aanvragen

Binnen 1 werkdag contact.

  • Hidden
  • Hidden