Zó maakt u aanspraak op het Nationaal Isolatieprogramma

N

Juiste advies en begeleiding voor uw aanvraag

N

Versnellen van energietransitie in uw gemeente

N

Wijkaanpak energiearmoede

Zó maakt u aanspraak op het Nationaal Isolatieprogramma

Met de begeleiding van onze energiecoach is uw aanvraag zo ingediend:

N

Juiste advies en begeleiding voor uw aanvraag

N

Versnellen van energietransitie in uw gemeente

N

Wijkaanpak energiearmoede

Hoe ver is uw gemeente in de energietransitie?
Maak gebruik van het Nationaal Isolatieprogramma

Het doel van het Nationaal Isolatieprogramma is om 2,5 miljoen woningen te isoleren in de periode tot en met 2030. De nadruk ligt daarbij op de 1,5 miljoen slecht geïsoleerde woningen (label E, F en G). Hiervoor stelt het Rijk vier miljard euro beschikbaar. Uw gemeente kan dit geld gebruiken voor het ondersteunen van bewoners. Met de begeleiding van onze energiecoach, kunt u als gemeente de energietransitie versnellen.

Een duurzame toekomst

Om de klimaatdoelstelling in 2030 te kunnen behalen, is het nodig dat we allemaal ons steentje bijdragen. We zien dat steeds meer inwoners behoefte hebben aan isoleren en daarbij zoeken naar advies dat onafhankelijk is. Met het Nationaal Isolatieprogramma kunt u uw inwoners hierbij helpen.

RVV Verduurzaming sluit

Een wijkgericht vijf-stappenplan

Met de wijkaanpak energiearmoede zijn we sinds de start in 2019 al bij tienduizenden bewoners aan de deur geweest om hen te ondersteunen bij het verduurzamen van de woning.

STAP 1
L
STAP 1

Analyse en selectie doelgroepen

Samen met u als gemeente stellen we de doelgroepen vast en selecteren we ze zorgvuldig voor het isolatieprogramma. 

STAP 2
L
STAP 2

Buurtgerichte communicatiemiddelen

Energie Inspectie onderscheidt zich hierin door een persoonlijke en buurtgerichte aanpak, waarbij we rekening houden met de verschillende motivaties en kenmerken van de geselecteerde doelgroep.

STAP 3
L
STAP 3

Rapportbespreking en opvolging

De bewoners uit uw gemeente ontvangen persoonlijk advies aan huis over de mogelijkheden rondom isolatie. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van een aardgasvrije toekomst.

STAP 4
L
STAP 4

Ontzorgen van de aanvraag

Vervolgens zorgen wij voor een zorgeloze afhandeling van het aanvraagproces. Op verzoek van de bewoners vragen wij offertes bij een geselecteerde groep aannemers op. Wij ondersteunen bij de aanvraag van de ISDE subsidie.

STAP 5
L
STAP 5

Nazorg en service

Gedurende het hele traject fungeert Energie Inspectie als centraal servicepunt voor de bewoner, vanaf het moment van aanmelding tot aan het aanvragen van subsidies. Na afloop vragen we deelnemers om feedback over de begeleiding en het werk van de gekozen leveranciers.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gemeente?

Wilt u bekijken wat er voor uw gemeente mogelijk is? Wij vertellen u graag meer en denken met u mee.

Over Energie Inspectie

Energie Inspectie is in 2015 opgericht en onderscheidt zich als adviesbureau door de nadruk te leggen op de opvolging van een energieadvies. Wij zijn in staat om uw gemeente bij te staan in het beheer van uw eigen vastgoedportefeuille, waarbij we specifiek  inspelen op klimaattechnische aspecten. Bovendien kunnen we assistentie verlenen door de ondersteuning van lokale MKB-ondernemingen binnen uw gemeentelijke domein. Dit valt allemaal onder het ontzorgingsprogramma voor maatschappelijk vastgoed van het Rijk.

In 2022 zijn wij een partnerschap aangegaan met Essent. Hier zijn wij bijzonder trots op, ook omdat wij hiermee gebruik kunnen maken van de ervaring van een professioneel partnernetwerk waarin ruim 2.000 medewerkers zich dagelijks inzetten in het versnellen van de energietransitie.

Wie komt er bij u langs?

Rinse Yde van Zuiden

Energie Adviseur Evert Swart

Of bel ons op 088 42 42 900
(tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar)

Vrijblijvend offerte aanvragen

Binnen 1 werkdag contact.

  • Hidden
  • Hidden