Zó maakt u aanspraak op het Nationaal Isolatieprogramma

N

Kant-en-klaar programma Duurzaam Wonen

N

Versnellen van energietransitie in uw gemeente

N

Wijkaanpak energiearmoede

Zó maakt u aanspraak op het Nationaal Isolatieprogramma

Met het kant-en-klare programma Duurzaam Wonen is uw aanpak zo ingediend:

N

Kant-en-klaar programma Duurzaam Wonen

N

Versnellen van energietransitie in uw gemeente

N

Wijkaanpak energiearmoede

Hoe ver is uw gemeente in de energietransitie?
Maak gebruik van het Nationaal Isolatieprogramma

Er komt 300 miljoen extra vrij voor het Nationaal Isolatieprogramma om inwoners financieel te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen en isolatie. Tot uiterlijk begin 2023 kunt u als gemeente aanspraak maken op het Nationaal Isolatieprogramma (NIP), door als gemeente uw aanpak hierover in te dienen. Uw gemeente kan dit geld gebruiken voor het ondersteunen van bewoners. Met het kant-en-klare programma Duurzaam Wonen, kunt u als gemeente de energietransitie versnellen.

Duurzaam Wonen

Om de klimaatdoelstelling in 2030 te kunnen behalen, is het nodig dat we allemaal ons steentje bijdragen. We zien dat steeds meer inwoners behoefte hebben aan isoleren en daarbij zoeken naar advies dat onafhankelijk is. Met het Nationaal Isolatieprogramma kunt u uw inwoners hierbij helpen. 

RVV Verduurzaming sluit

Duurzaam Wonen volgt een wijkgericht vijf-stappenplan

Met de Duurzaam Wonen aanpak zijn we sinds de start in 2019 al bij tienduizenden bewoners aan de deur geweest om hen te ondersteunen bij het verduurzamen van de woning. De fysieke opname, het dynamische adviesrapport en intensieve en onafhankelijke begeleiding zorgen voor tevreden klanten en een hoge ‘activatiegraad’. Zo helpen we niet alleen u als klant, maar ook uw inwoners naar uitvoering.

Stap 1 | Werving wijkaanpak

Een geselecteerd deel van de woningeigenaren krijgt een brief van uw gemeente, waarin het nationaal isolatieprogramma wordt toegelicht. Binnen twee weken komt een adviseur van Energie Inspectie aan de deur. Geïnteresseerde bewoners plannen een afspraak in voor een advies of nemen direct deel aan de eerste stap van het project.

Stap 2 | Fysiek energieadvies, Quick wins en het online dossier

Het energieadvies wordt bij de bewoner thuis opgesteld. De adviseur maakt hierbij gebruik van een nieuwe adviessoftware op de tablet die speciaal hiervoor is ontwikkeld.

Stap 3 | Rapportbespreking en opvolging

De isolatiemaatregelen worden met de bewoner verder geconcretiseerd. Samen met de bewoner wordt maatregel voor maatregel de verdieping uitgevoerd en nadere toelichting gegeven, waarna de bewoner een pdf-uitdraai krijgt van het besproken rapport met daarin ook een uitdraai van de geadviseerde Quickwins.

Stap 4 | Concretisering maatregelen

Na het advies wordt er door de adviseur aangestuurd op een offertetraject. Alle verzamelde offertes worden met elkaar vergeleken. Bewoners worden binnen de projectopzet volledig ontzorgd bij het aanvragen van subsidies en financiering.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gemeente?

Wilt u bekijken wat er voor uw gemeente mogelijk is? Wij vertellen u graag meer en denken met u mee.

Over Energie Inspectie

Energie Inspectie is in 2015 opgericht en onderscheidt zich als adviesbureau door de nadruk te leggen op de opvolging van een energieadvies. Hiermee stimuleren we tot de daadwerkelijke uitvoering van energiebesparende (of opwekkende) maatregelen. Het uiteindelijke doel van de dienstverlening is dan ook het “activeren” van de woningeigenaar, oftewel het omzetten van het advies in de praktijk. In 2022 zijn wij een partnerschap aangegaan met Essent. Hier zijn wij bijzonder trots op, ook omdat wij hiermee gebruik kunnen maken van de ervaring van een professioneel partnernetwerk waarin ruim 2.000 medewerkers zich dagelijks inzetten in het versnellen van de energietransitie.

Wie komt er bij u langs?

Rinse Yde van Zuiden

Energie Adviseur Evert Swart

Of bel ons op 088 42 42 900
(tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar)

Vrijblijvend offerte aanvragen

Binnen 1 werkdag contact.