Energielabel woning aanvragen

snel geregeld vanaf € 275,-

Bij de verkoop of verhuur van uw woning is een energielabel verplicht. Regel een definitief energielabel voor uw woning.

Nieuw energielabel 2021

Vanaf 2021 gaat het nieuwe energielabel in, gebasseerd op de NTA8800 Energieprestatie voor gebouwen. Wanneer u uw woning verkoopt of verhuurt is het wettelijk verplicht om een definitief energielabel voor de woning te regelen. 
Bij diverse hypotheekverstrekkers is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor rentekorting op de hypotheek voor energiezuinige woningen. De hypotheekverstrekker zal in dit geval ook om een definitief energielabel vragen.

Definitief energielabel vanaf € 275,-

Een definitief energielabel, volgens de nieuwe NTA8800 methode, is mogelijk vanaf € 275,- incl. BTW. Vraag een offerte aan en wij nemen binnen een werkdag contact met u op om de exacte prijs te berekenen voor uw woning.
Heeft u een energielabel nodig voor zakelijk vastgoed? Vraag dan een offerte aan via energielabel bedrijfspand.

Energielabel voor uw woning

Het Energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Het nieuwe energielabel wordt bepaald volgens de NTA8800 Energieprestatie van gebouwen en geeft een veel nauwkeuriger beeld over de energiezuinigheid van uw woning.

Na 2021 wordt er naar een A label of hoger gekeken. Vraag bij uw hypotheekverstrekker na wat de exacte voorwaarden zijn.

Voor 1 januari 2021 diende een woning een Energie-Index hebben van 0,6 of lager om in aanmerking te komen voor rentekorting op een hypotheek energiezuinige woning.

Energielabel aanvragen voor rentekorting hypotheek

Opname energielabel woning

Voor het bepalen van het energielabel komt onze EP-adviseur bij u langs. Voor een opname moet u rekening houden met een opname van ongeveer 1 à 2 uur. Om het nieuwe energielabel te berekenen is een opname van de woning zelf, door een erkend EP-adviseur noodzakelijk.

Alles moet aantoonbaar zijn

Alle energiebesparende maatregelen die genomen zijn en effect hebben op het energielabel van de woning, moeten aantoonbaar zijn. Dat kan aangetoond worden door middel van:

  • bouwtekeningen
  • facturen
  • bestek

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
  • Erik: Energie Adviseur
  • Gespecialiseerd in EPA-W inspecties.
  • Klanttevredenheidsscore van 9.1
  • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Gerelateerde diensten

Maatwerkadvies woning 

 Thermografisch onderzoek