Energielabel kantoor 2023: wij helpen uw kantoor naar energielabel C

Vanaf 2023 dient elk kantoorpand groter dan 100m2 minimaal energielabel C te hebben: een energie-index van 1,3 of beter. Dat is bepaald door de Rijksoverheid. Een groot aantal pandeigenaren zal daardoor maatregelen moeten nemen om aan die aanstaande verplichting te voldoen. Bent u daar één van? Wij helpen uw kantoor naar label C!

Vraag vandaag nog een offerte aan

Energielabel C kantoorpanden

Vanaf 2023 dient elk kantoorpand groter dan 100m2 minimaal energielabel C te hebben: een energie-index van 1,3 of beter. Dat is zo bepaald door de Rijksoverheid. Een groot aantal pandeigenaren zal daardoor maatregelen moeten nemen om aan die aanstaande verplichting te voldoen. Bent u daar één van? Wij helpen uw kantoor naar label C!

Verplicht: energielabel C voor kantoren in 2023

Kantoren groter dan 100m2 moeten dus vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben. Heeft uw kantoor dit niet voor elkaar dan is de wet streng en mag het gebouw niet meer gebruikt worden als kantoor.

Als u uw pand een andere gebruiksfunctie heeft gegeven. Bijvoorbeeld door een ruimte om te bouwen tot woonruimte, is het gebouw, indien de kantoorruimte minder dan 50% beslaat, niet energielabel C plichtig. 

  Energiebesparing voor bedrijfspanden en kantoorpanden

  Het advies

  We komen graag bij u langs om uw pand te controleren op verschillende kenmerken. Zo kunnen we verbetermogelijkheden signaleren en een kostenberekening maken. Op grond van onze bevindingen brengen we vervolgens een advies aan u uit. Als u de door ons aanbevolen maatregelen ook daadwerkelijk laat uitvoeren, dan kunt u subsidie ontvangen voor ons advies. Dat kunt u regelen via het Rijk. Ook daar helpen we u graag bij.

  Uw kantoorpand naar voor 2023 energielabel C?

  Onze onafhankelijke energieadviseur komt graag bij u langs om het energielabel voor utiliteitsbouw te bepalen.
  Neem contact met ons op via 058 30 31 100, mail naar info@energieinspectie.nl of vul het onderstaande formulier in en ontvang snel een offerte.

  Misschien ook interessant

  Energielabel bedrijfspand 

  EED energie-audit

  Informatieplicht energiebesparing (EML) 

  Ondersteuning subsidieaanvragen

  Gerelateerde nieuwsartikelen

  Is de EED energie-audit voor woningcorporaties verplicht?

  Is de EED energie-audit voor woningcorporaties verplicht?

  Er lijkt nog veel onduidelijkheid te leven of woningcorporaties ook verplicht zijn tot het uitvoeren van een EED energie-audit. De onduidelijkheid is destijds ontstaan omdat de Rijksoverheid en de ILT op dit punt niet op één lijn zaten. Met de deadline in zicht, 31-12-2020, brengen we hier graag duidelijkheid in.

  Lees meer
  6 redenen om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen

  6 redenen om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen

  In bepaalde gevallen is een energielabel voor uw bedrijfspand verplicht, in andere gevallen is het verstandig om alvast te regelen. Met het nieuwe energielabel 2021 kan het ook gunstig zijn om het label dit jaar nog te regelen. Wij zetten 6 goede redenen op een rij om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen.

  Lees meer