Energielabel C kantoren uitbesteden

Verplicht vanaf 2023

Energielabel C kantoorpanden

 De Rijksoverheid heeft bepaald dat elk kantoorpand groter dan 100m2 vanaf 2023 minimaal energielabel C moet hebben: een energie-index van 1,3 of beter. Een groot aantal pandeigenaren zal daardoor maatregelen moeten gaan nemen. Bent u daar één van? Wij helpen u hier graag bij!

Het advies

2023: Energielabel C verplicht

Kantoorpanden, waaronder overheidsgebouwen groter dan 100m2 moeten vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben. Heeft uw pand geen label C, dan kan het gebouw gesloten worden. 

Als het kantoorpand een andere gebruiksfunctie heeft, bijvoorbeeld doordat een ruimte is omgebouwd tot woonruimte, dan is het gebouw, indien de kantoorruimte minder dan 50% beslaat, niet energielabel C plichtig. 

  Energielabel verplicht zichtbaar ophangen?

  Wanneer uw pand verplicht een energielabel heeft en de publieke toegangsruimte groter is dan 250m2, dient u het energielabel zichtbaar op te hangen.

  Overheidsgebouwen

  Overheidsgebouwen groter dan 100m2 moeten, net als kantoorpanden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Ook geldt de ophangverplichting als de publieke toegangsruimte groter is dan 250m5. 

  Aangenaam!

  Energie Adviseur Evert Swart
  • Reinder: Energie Adviseur
  • Gespecialiseerd in EPA-U en
   EPA-W inspecties.
  • Klanttevredenheidsscore van 8,9.
  • Vragen? We nemen binnen 2 dagen contact op.
  • Bel ons op: 058 30 31 100 

  Vraag vrijblijvend een offerte aan

  Gerelateerde diensten

  Dienst: energiebesparingsplicht

  Erkende maatregelenlijst & informatieplicht 

  EED energie-audit