LET OP! Deze regeling is gesloten voor aanvraag. Check hier alle subsidie mogelijkheden.

Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM)

N

Vergoeding voor 100% op energieadvies en ondersteuning

N

Energie Inspectie regelt uw aanvraag via de RVO

N

MKB gekwalificeerde energieadviseurs, geregistreerd bij DEB.nl

LET OP! Deze regeling is gesloten voor aanvraag. Check hier alle subsidie mogelijkheden.

Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM)

N

Speciaal bij Energie Inspectie krijg je nu 100% vergoeding op het energieadvies: 80% via de SVM subsidie en de extra 20% dankzij onze samenwerking met Essent

N

Energie Inspectie regelt uw aanvraag via de RVO

N

MKB gekwalificeerde energieadviseurs, geregistreerd bij DEB.nl

MKB gekwalificeerde energieadviseurs

De Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) is bedoeld om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijf. Deze subsidieregeling biedt u als mkb-ondernemer de mogelijkheid om een vergoeding te ontvangen voor de inhuur van een adviseur voor een energieadvies op maat en de uitvoering van dit advies. Wij hebben MKB gekwalificeerde energieadviseurs in huis, geregistreerd bij DEB.nl.

Effectief kosten besparen en verduurzamen

Met de Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) kunt u uw bedrijf verduurzamen door middel van diverse energiebesparende maatregelen. Hierbij kunt u denken aan investeringen in energiezuinige apparatuur, het isoleren van uw pand of het gebruik maken van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen. Dit zorgt niet alleen voor kostenbesparingen op de lange termijn, maar draagt ook bij aan een beter milieu.

RVV Verduurzaming sluit

Hoe werkt de subsidie?

  1. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie dient u een energierekening aan te leveren waaruit blijkt dat u niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruikt;
  2. Onze energieadviseur bezoekt uw bedrijf en stelt een energieadvies voor u op;
  3. Eventueel ondersteunen wij u bij het uitvoeren van de energiebesparende- en verduurzamingsmaatregelen;
  4. Wij vragen de subsidie voor u aan in de digitale aanvraagomgeving van de RVO.

Voor wie?

De Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) is bedoeld voor mkb-bedrijven die tot 250 werknemers (fte’s) in dienst hebben en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen behalen. Dit geldt voor bedrijven die één of meer bedrijfspanden bezitten of een bedrijfspand (of ruimte daarin) huren. Voorwaarde is wel dat deze bedrijven niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. Dit betekent dat het jaarlijkse verbruik van aardgas(equivalent) niet meer mag zijn dan 25.000 m3 en het elektriciteitsverbruik niet hoger mag zijn dan 50.000 kWh. Indien u deze subsidie reeds in 2021 of 2022 hebt aangevraagd voor uw bedrijfsgebouw, dient u er rekening mee te houden dat u voor dit gebouw in 2023 geen nieuwe subsidie meer kunt aanvragen.

Veelgestelde vragen


We vertellen u graag wat er komt kijken bij het aanvragen van de Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM). Zo bent u goed voorbereid en weet u wat u kunt verwachten. Is er toch nog iets onduidelijk over ons proces? Bel ons gerust op 088 42 42 900.

Waarvoor krijg ik subsidie?

U krijgt subsidie voor de kosten van een energieadvies voor de verduurzaming van uw bedrijfspand en/of bedrijfsvoering. En niet alleen dat, u ontvangt ook ondersteuning bij de uitvoering van de energiebesparende- en verduurzamingsmaatregelen uit dit advies. 

Het energieadvies gaat over mogelijke energie- en CO2-besparende maatregelen in uw bedrijfspand en bedrijfsvoering, inclusief de investeringen die hiervoor nodig zijn. U krijgt subsidie voor de kosten die u maakt vanaf 1 april 2023 en heeft aangevraagd vóór 30 september 2023, 17:00 uur.

Alleen onze kosten voor advies en ondersteuning krijgt u vergoed. De investeringen in de maatregelen zelf vallen niet onder deze subsidie.

Wat is de hoogte van de subsidie (bij voldoen aan voorwaarden)?
Het subsidiebedrag voor het verduurzamingsadvies is vastgesteld tussen de €400 en €750. En wanneer u zowel advies als ondersteuning nodig heeft, dan kunt u tot maximaal €2.500 aan subsidie krijgen. U krijgt maar liefst 80% van de kosten vergoed.
Wat staat er in het energieadvies?
– Het energieverbruik van uw bedrijfsgebouw en de bedrijfsvoering in m³ aardgas(equivalent) en kWh van het afgelopen jaar.
– Het jaarlijks energieverbruik van uw bedrijfsgebouw en van de bedrijfsvoering.
– De mogelijke energiebesparings- en verduurzamingsmaatregelen van het bedrijfsgebouw en de bedrijfsvoering.
– De mogelijke maatregelen van de potentiële energiebesparing en vermindering van CO2-uitstoot van die maatregel, inclusief de kosten van de uitvoering en verwachte terugverdientijd.

Wie komt er bij u langs?

Rinse Yde van Zuiden

Energie Adviseur Evert Swart

Of bel ons op 088 42 42 900
(tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar)

Vrijblijvend offerte aanvragen

Binnen 1 werkdag contact.