BENG |

voor alle nieuwbouw omgevingsvergunning aanvragen

BENG-berekening voor aanvraag omgevingsvergunning nieuwbouw

Als onderdeel voor het aanvragen van een omgevingsvergunning voor nieuwbouw is een BENG berekening noodzakelijk. Dit geldt voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw. De berekening dient gemaakt te worden door een erkend EP-adviseur.

Vanaf 1 januari 2021 zal de rekenmethode voor BENG uitgaan van de NTA8800 in plaats van NEN 7120.

Snel geregeld:

BENG nacontrole na oplevering nieuwbouw

BENG berekening controle binnen 6 maanden

Na de oplevering van de woning volgt er binnen 6 maanden een nacontrole door een erkend EP detailadviseur. Het doel is om te controleren of de BENG-berekening nog overeen komt met het opgeleverde pand.

Tijdens de bouw ontstaan er vaak wijzigingen die niet zijn opgenomen in de oorspronkelijke BENG-berekening. Bijvoorbeeld doordat de CV installatie in het plan niet beschikbaar is, waardoor er wordt uitgeweken naar een andere fabrikant, zonder de berekende kwaliteitscertificaten. Zo kan het voorkomen dat de daadwerkelijke BENG-waarde afwijkt van wat er oorspronkelijk gepland was.

Deze BENG nacontrole is wettelijk verplicht en valt onder onze dienst BENG. Wij registreren het energielabel van het gebouw bij oplevering, op basis van de vastgestelde situatie.

Gratis checklist nacontrole BENG

Om te zien of het opgeleverde gebouw nog steeds voldoet aan de BENG berekening, moet de EP adviseur een nacontrole uitvoeren. Voor een efficient verloop van de nacontrole, is het belangrijk om tijdens de bouw een aantal zaken goed te documenteren. Wanneer de bewijslasten niet op orde zijn, kan dit van invloed zijn op de energieprestatie waarmee het gebouw uiteindelijk wordt geregistreerd.

Vraag een BENG berekening bij ons aan en u ontvangt bij de opdracht een overzicht van de zaken die vastgelegd moet worden. Probleemloos een snelle nacontrole.

BENG checklijst ontvangen bij opdracht BENG berekening

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
  • Evert: BENG adviseur
  • Specialist in nieuwbouw & woningbouw
  • Klanttevredenheidsscore van 9.1
  • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag.

Vraag vrijblijvend een BENG berekening aan

Onze partners & opdrachtgevers:

Rabobank   Hoekstra vastgoedbeheer   GreenHome  Vaste State   WoonFriesland   Estea Capital    Gemeente De Fryske Marren-Tuk Wenjen   gemeente Leeuwarden-Duurzaam Aldlân   gemeente Hoorn   DDFK gemeente   Postnl   Cromwell Property Group  Aldi Nederland Albert Heijn  CBRE    Avonturenpark Hellendoorn    Bier en Ballen    P. de Vries Installatietechniek    Meesterschilders Friesland   Booking.com    Local Recruiter    Energie Inspectie is freon fan Fossylfrij Fryslân   Energy Services     Stichting Hartekind    Bentacera   Cambuur     Friese zaken   FaberExposize   Kracht van Samenwerking    Aris Leeuwarden    Energie Inspectie is vriend van stichting Ljouwerter Skûtsje    Yarden

Gerelateerde diensten

Energielabel C kantoren  

Dienst: Energie-Index voor rentekorting hypotheek

Duurzaamheidsmanagement