Gasloos Energieadvies

N

Concrete stappen naar gasloos wonen

N

Inzicht in vermogen warmtepomp

N

Specifiek afgestemd advies op uw woonsituatie

Gasloos Energieadvies

Uw route naar een gasloze woning

N

Concrete stappen naar gasloos wonen

N

Inzicht in vermogen warmtepomp

N

Specifiek afgestemd advies op uw woonsituatie

Volledig gasloos

Als woningeigenaar kunt u ervoor kiezen om uw huis volledig van het gas af te halen. Dit kan onder andere gedaan worden door middel van een warmtepomp. Om te bepalen welke warmtepomp het meest geschikt is voor uw woning en hoeveel energieopwekking er nodig is, dient er eerst een warmteverliesberekening gemaakt te worden.

Inzicht in isolatie

Het Gasloos Energieadvies geeft u inzicht in de huidige staat van de isolatie van uw woning en hoeveel vermogen een warmtepomp moet hebben om uw woning goed te kunnen verwarmen. Op basis van dit advies kunt u een weloverwogen beslissing maken over de stappen die nodig zijn om uw woning volledig gasloos te maken.

RVV Verduurzaming sluit

Hoe werkt het?

Van scan tot warmtepomp

Een Gasloos Energieadvies is een uitgebreid proces dat begint met het in kaart brengen van de huidige staat van uw woning, met een grondige scan. Hierbij kijken we naar de thermische schil van uw woning, oftewel de isolerende ‘laag’ die de binnenkant van de woning scheidt van de buitenkant. Tijdens de scan wordt de isolatiewaarde van uw woning vastgesteld. Het bepaalt hoeveel warmte er verloren gaat via de muren, vloeren en het dak van de woning. 

Op basis van de warmteverliezen die tijdens de scan worden vastgesteld, wordt het aansluitvermogen van een warmtepomp berekend. Het aansluitvermogen is het vermogen dat de warmtepomp moet hebben om uw woning op een goede manier te kunnen verwarmen.

Persoonlijk en op maat

Elke woning en elke situatie is uniek. Daarom bestaat er geen ‘one-size-fits-all’ oplossing en bieden we een persoonlijk energieadvies, afgestemd op uw specifieke woonsituatie en wensen.

Advies & ondersteuning

Bij een Gasloos Energieadvies begeleiden we u bij elke stap richting een warmtepomp. We geven niet alleen advies over de beste warmtepomp voor uw woning, maar helpen ook bij de aanvraag van subsidies, het vinden van betrouwbare installateurs en het oplossen van eventuele problemen na de installatie.

Veelgestelde vragen


We vertellen u graag wat er komt kijken bij een Gasloos Energieadvies. Bel ons gerust op 088 42 42 900.

Hoe werkt een Gasloos Energieadvies?

Een Gasloos Energieadvies start met een zorgvuldige scan van de isolatie in uw woning. Deze scan stelt de isolatiewaarde vast en berekent hoeveel warmte er via uw huis verloren gaat. Op basis daarvan wordt het nodige vermogen voor een warmtepomp om uw huis te verwarmen, berekend.

Hoe wordt het juiste aansluitvermogen van een warmtepomp bepaald?

De woning wordt hiervoor ingescand om de huidige staat van de thermische schil vast te stellen. Dit betekent dat de isolatiewaardes van uw woning bepaald worden. Op basis van de warmteverliezen van de woning wordt het aansluitvermogen van een warmtepomp voor uw woning berekend.

Wat houdt een scan van de thermische schil in?

Een scan van de thermische schil is een essentieel onderdeel van een Gasloos Energieadvies. Het is een gedetailleerde inspectie van uw woning om de huidige staat van isolatie te bepalen. Deze ‘schil’ bestaat uit de muren, vloeren en het dak van uw woning die de binnenkant scheiden van de buitenkant. Tijdens de scan stellen we de isolatiewaarde van uw woning vast, wat aangeeft hoeveel warmte er verloren gaat. Deze informatie gebruiken we om het benodigde aansluitvermogen van een warmtepomp voor uw woning te berekenen.

Wie komt er bij u langs?

Rinse Yde van Zuiden

Energie Adviseur Evert Swart

Of bel ons op 088 42 42 900
(tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar)

Vrijblijvend offerte aanvragen

Binnen 1 werkdag contact.