Energielabel voor rentekorting hypotheek

Bij diverse hypotheekverstrekkers kunt u rentekorting op uw hypotheek krijgen voor energiezuinige woningen. Wij helpen u met het vaststellen van het noodzakelijke energielabel.

Duurzaamheidskorting op de hypotheekrente

Bij een aantal banken waaronder de ABN AMRO als bij de Rabobank kunt u rentekorting op uw hypotheek krijgen voor een energiezuinige bestaande woning of nieuwbouw. Om voor deze korting in aanmerking te komen heeft de woning een energielabel nodig. Per bank verschillen de exacte voorwaarden. 

Voor het vaststellen van een geldig energielabel heeft u een erkend EP-adviseur nodig.

* Voor 01-01-2021 vroeg uw hypotheekverstrekker naar de Energie-Index of de EPC berekening van een woning. Met ingang van 2021 is de Energie-Index en de EPC vervallen. Het nieuwe energielabel op basis van de NTA8800 is nu vereist. 

Energielabel voor uw woning

Het Energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Het nieuwe energielabel wordt bepaald volgens de NTA8800 Energieprestatie van gebouwen en geeft een veel nauwkeuriger beeld over de energiezuinigheid van uw woning.

Na 2021 wordt er naar een A label of hoger gekeken. Vraag bij uw hypotheekverstrekker na wat de exacte voorwaarden zijn.

Voor 1 januari 2021 diende een woning een Energie-Index hebben van 0,6 of lager om in aanmerking te komen voor rentekorting op een hypotheek energiezuinige woning.

Energielabel aanvragen voor rentekorting hypotheek

Opname energielabel woning

Opname woning

Voor het bepalen van het energielabel komt onze duurzaamheidsadviseur bij u langs. Voor een opname moet u rekening houden met een opname van ongeveer 1 à 2 uur. Zonder een opname van de woning kunnen wij geen label afgeven. Energie Inspectie geeft nauwkeurig berekende energielabels en certificering, zodat uw energielabel berekening niet ter discussie wordt gesteld.

 

Alles moet aantoonbaar zijn

Alle energiebesparende maatregelen die genomen zijn en effect hebben op het energielabel van de woning, moeten aantoonbaar zijn. Dat kan aangetoond worden door middel van:

  • bouwtekeningen
  • facturen
  • bestek

Veel gestelde vragen 

Kan ik rentekorting krijgen als ik mijn woning energiezuiniger maak?

Indien u bij de bank aangeeft te willen investeren om binnen een half jaar de woning naar het vereiste energielabel te krijgen, kan de bank alsnog besluiten u de rentekorting toe te kennen. Door middel van maatwerkadvies kunnen wij u helpen bepalen welke maatregelen nodig zijn om het juiste label te behalen. Het maatwerkadviesrapport dat u van ons ontvangt, kunt u bij de bank laten zien.

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
  • Rinse Yde – Adviseur duurzaamheid
  • Gespecialiseerd in EPA-W inspecties.
  • Klanttevredenheidsscore van 9.1
  • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Gerelateerde diensten

Maatwerkadvies woning 

 Thermografisch onderzoek