Subsidies voor energiebesparende maatregelen

Ondersteuning subsidie-aanvragen

Advies en ondersteuning

Wij weten exact wat de vereisten zijn voor de verschillende beschikbare subsidies, en kunnen u ondersteunen bij de te nemen stappen om aan deze voorwaarden te voldoen. We gaan met u om tafel om te bespreken wat uw wensen zijn en begeleiden u stap voor stap in het doen van de aanvraag.

Het onderzoeken van de voorwaarden en het doen van de aanvraag van een dergelijke subsidie is een tijdrovende klus. Wij helpen u graag om dat proces zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.

Heeft u recht op subsidie voor energiebesparende maatregelen?

Bij het toepassen van energiebesparende maatregelen is het vaak mogelijk om gebruik te maken van subsidies. In dit artikel behandelen we de mogelijke subsidies voor energiebesparende maatregelen.

Heeft u liever dat een van onze specialisten u vertelt welke subsidies voor u van toepassing zijn?

Subsidie Verduurzaming MKB(SVM)

Als u als mkb-ondernemer energie wil besparen en verduurzamen dan kunt u daar hulp bij krijgen in de vorm van de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM).

Deze subsidie kan worden gebruikt voor een energieadvies van een gespecialiseerd energieadviseur. Hierin kunt u precies bekijken wat uw mogelijkheden zijn om te verduurzamen. De subsidie kan ook worden gebruikt voor (een deel van) de uitvoering van de besparingsmaatregelen.

Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor deze subsidie?
Kijk dan op onze pagina over de Subsidie Verduurzaming MKB(SVM)

 

Nul-op-de-meter subsidie (Particulier en zakelijk)

Een Nul-op-de-meter woning heeft een netto energiegebruik van (bijna) nul. Dit is te realiseren door het gebruik van energiebesparende maatregelen zoals:

  • Zonnepanelen
  • Warmtepompen
  • Zonneboilers

Bij de Nul-op-de-meter subsidie kunnen verhuurders en huurder met een (bijna) energieneutrale woning aanspraak maken op een vergoeding. Door deze subsidie kan een deel van de investeringen voor deze energiebesparende maatregelen uitgekeerd worden.

De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) (particulier en zakelijk)

Met de de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een vergoeding krijgen voor de aanschaf van warmtepompen en zonneboilers. Het budget voor deze subsidie wordt jaarlijks vernieuwd.

Voorwaarden ISDE particulieren

Voorwaarden ISDE zakelijk

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Vereniging van Eigenaren

Ook deze subsidie is bedoeld voor energiebesparende isolerende-maatregelen, voor VvE’s en woonverenigingen. De eigenaren van de woning moeten zelf in de woning wonen en deze niet verhuren. Commercieel vastgoed wat binnen een VvE kan vallen, zoals winkels of kantoren, hebben geen recht op deze subsidie.

De subsidie kan aangevraagd worden voor:
 energieadvies (gecertificeerde EPA-adviseur)
– energiebesparende isolatie-maatregelen
– aanvullende maatregelen
– zeer energiezuinig pakket

Bron SEEH regeling: RVO.nl

Wilt u isolerende maatregelen nemen, maar u weet niet wat de beste maatregelen zijn voor uw woning. Vraag dan een maatwerkadvies aan, onze energie adviseur helpt u graag verder.

Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) (zakelijk)

De Stimulering Duurzame Energieproductie is er om de ontwikkeling van duurzame energie te stimuleren. Bent u van plan hernieuwbare energie te produceren? Dan is deze subsidie voor u van toepassing. De regeling is zowel voor bedrijven en (non-profit) instellingen. De subsidie is onder te verdelen in zes categorieën:

  • Biomassa
  • Geothermie
  • Water
  • Wind
  • Zon
  • Wind op zee

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de SDE+ subsidie voor uw onderneming? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

De energie-investeringsaftrek (EIA) (zakelijk)

De energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale aftrekregeling. Met deze regeling krijgt u direct financieel voordeel bij het investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en/of duurzame energie.

De voorwaarden:

  • Minimaal €2.500 per bedrijfsmiddel energie-investering
  • Het bedrijfsmiddel is nieuw
  • Het bedrijfsmiddel staat op de energielijst 
  • U kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen

Wilt u meer weten over de regeling of een van onze specialisten vragen om advies?

De milieu-investeringsaftrek (MIA) (zakelijk)

Met de de milieu-investeringsaftrek kunt u uw fiscale winst verlagen. U kunt tot 36% van het geïnvesteerde bedrag van uw fiscale winst aftrekken. Dit percentage is afhankelijk van de milieueffecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel.

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) (zakelijk)

Met de willekeurige afschrijving milieu-investeringen kunt u een investering op een willekeurig moment afschrijven. Dit betekent dat u uw investeringen strategisch kunt gebruiken per jaar. Voor investeringen vanaf 2011 is de afschrijving beperkt tot 75%.

U kunt de MIA en VAMIL in combinatie gebruiken.

Wilt u meer informatie over het strategisch gebruiken van de MIA en VAMIL? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
  • Anneke: Relatie Manager
  • Staat altijd voor u klaar.
  • Klanttevredenheidsscore van 9.1
  • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 100 MB.
    • Hidden
    • Hidden
    • Hidden

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.