Warmteverliesberekening

Berekent het warmteverlies en het verwarmingsvermogen van uw woning

N

Bepaalt de juiste grootte van uw verwarmingssysteem

N

Minimaliseert uw energieverbruik

N

Creëert gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling

Warmteverliesberekening

Berekent het warmteverlies en het verwarmingsvermogen van uw woning

N

Bepaalt de juiste grootte van uw verwarmingssysteem

N

Minimaliseert uw energieverbruik

N

Creëert gelijkmatige warmteverdeling

Dé sleutel tot energiebesparing

Het is belangrijk om precies te weten hoeveel er warmte nodig is om uw huis of ruimte te verwarmen. Daarvoor is een goede berekening van het warmteverlies essentieel. Onze energieadviseurs kunnen deze berekening voor u maken en ze doen dat volgens de richtlijnen van ISSO 51.

Zo werkt het

Allereerst maken we een scan van de woning. We berekenen wat de ’thermische schil’ is. Dat laat zien waar uw huis warmte verliest en waar isolatie nodig is. Onze energieadviseurs kijken naar verschillende dingen: Ze kijken naar de temperaturen in de verschillende kamers, de buitentemperatuur en hoe goed de muren en ramen isoleren. Ook houden ze rekening met de grootte van het gebouw en wordt er berekend hoeveel warmte er verloren gaat door ventilatie en lucht die ongewenst het huis binnendringt. Al deze berekeningen samen geven het totale warmteverlies. Zo weet u hoe krachtig uw warmtebron moet zijn.

RVV Verduurzaming sluit

Het belang van een warmteverliesberekening

Een berekening van het warmteverlies is om meerdere redenen belangrijk. Het helpt je om minder energie te gebruiken. Door precies uit te rekenen hoeveel warmte er verloren gaat, kunnen we het juiste formaat verwarmingssysteem kiezen. Dat betekent dat u efficiënter met energie omgaat.

Het helpt ook om uw woning comfortabeler te maken. We zorgen ervoor dat de verwarming precies genoeg warmte levert voor de ruimte. Dat zorgt voor een prettige, gelijkmatige warmte in huis.

Subsidiemogelijkheden

Er zijn verschillende soorten subsidies in energiebesparing beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven, afhankelijk van de specifieke behoeften en situaties. Wij adviseren u over welke subsidies en leningen het beste bij uw situatie passen en hoe u deze kunt aanvragen.

Veelgestelde vragen

Meer weten over wat er komt kijken bij een warmteverliesberekening? Bel ons gerust op 088 42 42 900.

 

Wat is een warmteverliesberekening precies en waarom heb ik het nodig?

Een warmteverliesberekening is een berekening waarbij we uitrekenen hoeveel warmte er in uw woning of gebouw verloren gaat. Dit is belangrijk om te weten zodat we het juiste verwarmingssysteem kunnen adviseren dat efficiënt is in energiegebruik en zorgt voor een comfortabele temperatuur in huis.

Hoe voert Energie Inspectie de warmteverliesberekening uit?

Onze energieadviseurs voeren de warmteverliesberekening uit volgens de richtlijnen van ISSO 51. We maken een grondige scan van uw hele huis of gebouw en berekenen waar de warmte verloren gaat. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de isolatie in uw woning.

Wat zijn de voordelen van een warmteverliesberekening door Energie Inspectie?

De voordelen van een warmteverliesberekening door Energie Inspectie zijn meervoudig. Ten eerste helpt het bij het besparen op de energierekening. Daarnaast zorgt het voor een comfortabele, gelijkmatige warmte in huis. Onze ervaren energieadviseurs bieden een grondige en nauwkeurige service.

Wie komt er bij u langs?

Rinse Yde van Zuiden

Energie Adviseur Evert Swart

Of bel ons op 088 42 42 900
(tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar)

Vrijblijvend offerte aanvragen

Binnen 1 werkdag contact.