Hybride warmtepomp verplicht vanaf 2026 voor huiseigenaren

De Nederlandse overheid maakte recentelijk bekend dat bij het vervangen van de cv-ketel, het verplicht wordt om ook een hybride warmtepomp te plaatsen. Hiermee zet de overheid een grote stap in de energie transitie.

Niet meer alleen de gasketel, maar ook een duurzamer alternatief als toevoeging op de verwarmingsinstallatie. Voor nieuwbouwwoningen is dit al een tijd de standaard, maar huiseigenaren van bestaande woningen gaan er per 2026 ook aan geloven. Het doel van het besluit heeft te maken met het verduurzamen van woningen, om zo meer gas te besparen. Door aan de cv-installatie een hybride warmtepomp toe te voegen, bespaar je tot wel 60 procent aan gas. 

Op termijn

Door Nederland vier jaren te geven voor de voorbereiding op deze energie transitie, kunnen alle belanghebbenden nog de nodige stappen zetten. Ondertussen worden er nieuwe warmtepompmonteurs opgeleid en wordt de productie van warmtepompen de komende jaren uitgebreid.

Basis Energie Advies

‘Samen doen we er alles aan om onze wereld leefbaar te houden en in een wereld waarin de energietransitie in volle gang is, vraagt dat ook om een nieuwe mindset,’ vertelt onze directeur Martijn van der Harst. Maar zo’n energie transitie is niet eenvoudig. Het vraagt van jou als huiseigenaar dat er kostenbesparende stappen worden gezet die passen bij de woning. Een gasloze situatie is dus maatwerk. Dit komt doordat een warmtepomp minder vermogen heeft om warmte te maken dan een gasketel. We zijn wat dat betreft verwend met de overcapaciteit van energie. Het is wel zo dat een warmtepomp een veel hoger rendement haalt dan een cv-ketel. En met de stijgende energieprijzen kan het steeds sneller uit om over te stappen op verwarming met een warmtepomp in plaats van een gasgestookte cv-ketel.

Wij helpen je!

Bij een Basis Energie Advies (BEA) of maatwerkadvies bespreken we de wensen en vragen van jou als klant in de vorm van een keukentafelgesprek. Deze persoonlijke wensen worden meegenomen, zo kunnen wij een gepast advies geven. Wel zo fijn! Vervolgens wordt de woning opgenomen. Hierin wordt alle bouwfysische informatie meegenomen.

Wij geven antwoord op alle vragen. Het is prettig om te ervaren dat onze duurzaamheidsadviseur naar jouw specifieke woonsituatie komt kijken om naar de mogelijkheden en kansen te zoeken. Dit geeft duidelijkheid en perspectief!

Ben jij benieuwd of jouw woning klaar is voor een hybride of volledige warmtepomp?
Plan een adviesgesprek in!

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
 • Anneke: Relatie Manager
 • Staat altijd voor u klaar.
 • Klanttevredenheidsscore van 9.1
 • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 100 MB.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.