Energie Expertises

De start bij de informatieplicht energiebesparing? De energiebesparingscheck!

Als Energie Inspectie helpen we bedrijven met het indienen van de energie aangifte. Die energie aangifte wordt jaarlijks ingediend door bedrijven met een bedrijfspand dat meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruikt. In de EML (Energiebesparende Maatregelenlijst) staan per branche alle energiebesparende maatregelen waar het bedrijf aan moet voldoen. Wij zijn er om in opdracht van de opdrachtgever of omgevingsdienst (FUMO) de inventarisatie, administratie en het advies uit te voeren zodat het bedrijf op die manier voldoet aan de informatieplicht energiebesparing. Hoe we starten? Dat lees je hier!

Een van onze adviseurs komt langs om te spreken met de contactpersoon van het bedrijf. Tijdens dit gesprek bespreken we wat de huidige status van het bedrijf is en wat er gecontroleerd gaat worden. Als duidelijk is waar we ons op richten, doen we een ronde door het gebouw. Ieder vertrek dat van toepassing is op de EML zal worden bezocht.

“Onze adviseur maakt inzichtelijk welke energiebesparende maatregelen noodzakelijk zijn.”

Energiebesparingscheck
Aan de hand van de EML neemt onze adviseur de nulmeting op van het pand. Deze energiebesparingscheck geeft je inzicht in hoe je wat betreft energiebesparing ervoor staat en kijkt ook in hoeverre de aanwezige voorzieningen betrekking hebben op de EML. Ook maken we inzichtelijk welke energiebesparende maatregelen genomen kunnen worden wanneer de energie aangifte ingediend gaat worden.

Wat we checken tijdens deze afspraak:

 • Technische installaties (ventilatie, lift, boilers, cv, pompen, etc.)
 • Isolatie
 • Ventilatie
 • Warmte en koeling
 • Verlichting
 • Machines

  Onze adviseur maakt inzichtelijk welke energiebesparende maatregelen genomen kunnen worden, op welke manier het pand duurzaam ingekleed kan worden en sluit dit af met een kort advies, specifiek geschreven voor het bedrijfspand over de EML.

  De EML is vooraf aan de afspraak al ingevuld door de organisatie. Download hier de EML voor jouw branche!

  Benieuwd naar alle stappen die we zetten? Check onze dienst informatieplicht energiebesparing!