Tijdelijke verhoging van de subsidiebedragen (SEEH)

 De subsidiebedragen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) zijn per 1 juni 2020 tijdelijk verhoogt. Daarnaast is per 1 september is deze regeling nog aantrekkelijker geworden voor de VvE’s.

Het gaat hierbij om een tijdelijke verhoging van het subsidiebedrag per vierkante meter van 10% tot ongeveer 30%. De minister wil hiermee zorgen dat woningeigenaren hun verduurzamingsplannen alsnog kunnen uitvoeren.

Het doel van deze tijdelijke verhoging is om de verduurzaming van vastgoed door te laten gaan tijdens de coronacrisis.

SEEH voor particuliere woningeigenaren:

Particuliere woningeigenaren die minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag. De exacte voorwaarden van de regeling staan vermeld op de site van RVO.nl.

SEEH voor VvE: 

VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Per 1 september kan er ook subsidie worden aangevraagd voor huurwoningen in gemengde VvE’s. Hierdoor wordt het uitvoeren van de isolatiemaatregelen voor de woningen financieel aantrekkelijker. De exacte voorwaarden van de regeling staan vermeld op de site van RVO.nl.

Maatwerkadviesrapport van Energie Inspectie

U wilt energiebesparende maatregelen treffen, maar u weet niet waar u moet beginnen? Vraag dan een advies gesprek aan met een van onze energie adviseurs. Onze onafhankelijke adviseurs informeren u over de beste opties voor uw woning en uw budget. Hierbij kijken ze naar de bouwkundige en installatietechnische maatregelen die mogelijk zijn en geven ze inzicht in:

  • De actuele energieprestatie van uw woning;
  • Welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn voor uw woning;
  • Kosten, baten en terugverdientijd van de maatregelen

Aanvullende subsidie voor maatwerkadviesrapport

Binnen de SEEH regeling is er ook subsidie mogelijk voor een maatwerkadviesrapport door een gecertificeerde energieprestatie-adviseur (EPA-W). Het subsidiebedrag voor het maatwerkadviesrapport bedraagt €150,- . Dit deel van de subsidie is niet los aan te vragen, maar dient gelijktijdig aangevraagd te worden met de subsidie energiebesparende maatregelen.

De volledige voorwaarden van de subsidie voor een maatwerkadviesrapport binnen de SEEH regeling vind u op de website RVO.nl.

Extra subsidie mogelijk voor de inwoners van Fryslân  

De provincie Fryslân geeft huizenbezitters (zowel particuliere woningeigenaren en VvE’s) 10 procent extra subsidie bovenop de 30 procent subsidie die kan worden aangevraagd bij het rijk. Deze aanvulling moet het voor Friezen aantrekkelijker maken om hun huis nu te verduurzamen. De subsidie kan aangevraagd worden via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Aanvragen van subsidie kan per direct.

Fryslân trekt verder 2,25 miljoen euro uit om inwoners te helpen die geen spaargeld willen of kunnen inzetten voor het energiezuiniger maken van hun huis. Vanaf 1 september kunnen aanvragers 0,5 procent korting krijgen als zij een Energiebespaarlening aanvragen. De Energiebespaarlening is een fonds van de overheid waar huiseigenaren tegen gunstige rentes geld kunnen lenen voor het duurzamer maken van hun woning.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

icon-linkedin        icon-instagram

certificate BRL9500 gecertificeerd

nuchter&deskundigAl 5 jaar ervaring

nuchter&deskundigKlanttevredenheidsscore van 9.1