Case Elkien woningcorporatie:
EED energie-audit

Interview met Business Controller Andrew Lawton

“Ik weet waar ik over vier jaar weer terecht kan voor de volgende audit.”

Woningcorporatie Elkien
Opdrachtgever:

Elkien

Locatie:

Nederland

EED energie audit:

ondersteuning
advies
administratie

De uitdaging

Woningcorporatie Elkien is één van de ondernemingen die een brief van de RVO kregen over het checken van de auditplicht. De betreffende brief bleef een tijdje stilliggen. Toen de herinnering in 2020 aankwam over de naderende deadline, is de opdracht om de EED te regelen aan Business Controller Andrew gegeven.

De uitdaging van Andrew: de EED energie-audit voor de corporatie regelen en binnen een redelijk budget.

Interview met business controller Andrew over de EED audit voor Elkien

Energie-audit zelf regelen?

Andrew zoekt uit wat de energie-audit inhoud, mogelijk kan hij het zelf uitvoeren. Maar een blik op de inhoud en ervaringen van andere corporaties zegt genoeg. Er is deskundige hulp nodig bij het uitvoeren van deze EED audit.
Hij vroeg offertes op bij verschillende bedrijven, waaronder Energie Inspectie. Er kwam snel een reactie, maar de offerte voor een volledig EED audit, als de voordeligere partij, bleek nog steeds te hoog voor de corporatie.

De oplossing

Om elkaar tegemoet te komen deed Andrew ons een aangepast voorstel. Het geld van de woningcorporatie is bedoeld voor sociale huisvesting, geeft Andrew aan. Daar waren wij het mee eens. Een aangepaste prijsafspraak volgde.

Energie-audit opdracht aangepast naar wensen Elkien

De opdracht werd aangepast naar een, voor de corporatie, betaalbare offerte. En de taken werden onderverdeeld.
Vanuit Elkien werd de data geregeld. Energie Inspectie regelde de:

  • analyses
  • maatregelen
  • advies
  • rapportage.

De adviseur gekoppeld aan de opdracht veranderde na aanvang nog wel. Maar de communicatie is altijd helder geweest en de professionaliteit was prima. Dat hij werd doorgesluisd naar mensen die meer deskundigheid hadden speciaal voor zijn casus, vind Andrew alleen maar een pluspunt.

Goede ondersteuning

Ik ben goed ondersteund door de EED specialist. Als ik iets niet begreep kon ik gewoon contact opnemen en werd verder geholpen. Voordat ik het helemaal in ging vullen heb ik even wat proefdata ingevuld om te controleren of dat goed was. Dat is netjes gecontroleerd en goed bevonden. En soms moest ik het her en der wat aanpassen, of leverde ik teveel aan. Zo konden wij aan onze kant wat snoeien en kosten besparen.

Waarom Energie Inspectie?

Energie Inspectie was al bekend bij de inmiddels voormalige bestuurder van Elkien. De keuze was aan Andrew, maar hij was positief te spreken over ons. 

De mogelijkheden om elkaar tegemoet te komen qua prijs werd besproken. Een positieve ervaring. Alles was bespreekbaar en alles kon geregeld worden. Een zeer groot pluspunt, aldus Andrew.

Tijdens de uitvoering van de EED audit ervoer hij dat er altijd heel vlot door Energie Inspectie werd gehandeld. Als hij iets aan had geleverd had hij altijd vlot antwoord of verzoek tot aanvullende informatie.

“Ik heb helaas geen verbeterpunten voor jullie. Ik denk dat dat ook komt omdat de verwachtingen goed zijn gemanaged aan beide kanten.”

Resultaat

De looptijd van offerte tot oplevering EED energie-audit rapportage nam zeker een paar maanden in beslag. Iets wat mede aan de snelheid lag, waarmee Elkien de benodigde data kon verzamelen, geeft Andrew aan.

De opdracht is verstrekt in oktober 2020 en begin januari afgerond. We waren ons bewust dat we geen uitstel kregen. Had het echt nodig geweest, dan had het nog voor 31-12 gekund, maar we wilden het nog iets scherper en sterker maken. Want als er eerst toch geen sancties komen, dan wilden we die ruimte pakken om een echt goed product af te leveren. Gelukkig ging onze EED specialist daar in mee.

Energie-audit woningcorporatie Elkien

20.000 verhuureenheden

190 fte

Looptijd opdracht

Looptijd opdracht:
2,5 maand

Andrew Business Controller bij Elkien

“Ik weet waar ik over vier jaar weer terecht kan voor de volgende audit.”

Fantastisch partner voor de EED Audit

Vanaf het begin zijn de verwachtingen vanuit beide kanten goed gemanaged. Alle vragen die we hadden zijn snel beantwoord. Als we ergens zelf niet uitkwamen, bijvoorbeeld bij het aanleveren van data voor het EED rapport, dachten de medewerkers van Energie Inspectie mee en boden ze praktische en uitvoerbare oplossingen aan. Wij zijn heel blij met de service het EED-audit rapport, en de bijbehorende onderbouwingen die Energie Inspectie voor ons heeft gemaakt.

~ 2/1/2021   Andrew, Business Controller bij Elkien

Woningcorporatie Elkien

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
  • René: EML & EED Specialist
  • Heeft ook Aldi en Yarden geholpen.
  • Klanttevredenheidsscore van 9.1
  • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Gerelateerde diensten

Dienst: energielabel voor bedrijfspanden

Energielabel bedrijfspand 

Dienst: Energie-Index voor rentekorting hypotheek

EED energie-audit