Klantcase: Swissport

Interview met Huub vandeWalle van Swissport

“‘De EED energie-audit van Energie Inspectie benadrukt dat we op de juiste weg zitten!’ ”

Logo_Swissport

Opdrachtgever:

Swissport

Locatie:

Nederland

EED energie-audit:

Inspectie
Advies
Administratie
Implementatie

Over Swissport kunnen we het kort houden; dit dienstenbedrijf dat verantwoordelijk is voor de bagage en grondafhandeling op onder andere Schiphol doet het supergoed. Verduurzamen? Daar draaien ze de handen niet voor om. Daarom schakelde Swissport voor de verplichte vierjaarlijkse EED energie-audit de hulp in van Energie Inspectie. Wij spreken met Huub vandeWalle van Swissport over hoe het allemaal is bevallen.

Swissport is een grote speler op het gebied van bagage-afhandeling op Schiphol. Zo zijn ze verantwoordelijk voor het in- en uitladen van de koffers, het terugduwen van het vliegtuig op de startbaan, spelen ze een rol bij het inchecken van passagiers en beschikken ze over verschillende viplounges waar reizigers wat kunnen eten en drinken.

Prettige samenwerking

Voor opname van processen en installaties kwamen wij op alle plekken op Schiphol achter de schermen. ‘Voor beide partijen is het afnemen van de EED energie-audit heel soepel verlopen,’ aldus Huub. ‘Ik denk dat het ermee te maken had dat wij alles zo volledig mogelijk hebben aangeleverd en dat Energie Inspectie het rapport zeer zorgvuldig heeft ingevuld naar de overheid toe. Al met al vonden we de samenwerking erg prettig.’

Inzicht in verduurzaammogelijkheden

De EED rapportage geeft inzicht over de huidige energetische status van het gehele bedrijf. Daarnaast is er gekeken naar aanvullende verduurzaam-mogelijkheden. Deze zijn nauwkeurig in kaart gebracht en besproken met de direct betrokkenen. Hierbij is gekeken naar factoren waar Swissport direct invloed op uit kan oefenen. Vooral de twee terminals kwamen hiervoor in aanmerking. Zo ging een groot deel van het energieverbruik naar de klimaatinstallatie. Om onduidelijke redenen was het energieverbruik erg hoog. Hier is samen met de huisinstallateur naar gekeken. Er kwam aan het licht dat vraag en behoefte niet op elkaar waren afgestemd. Vervolgens is dit in kaart gebracht en bijgestuurd. Hiermee is ca. 5 procent energiewinst behaald.

‘Al met al werd dankzij de EED energie-audit benadrukt dat Swissport het goed doet: ‘We zijn bezig op de juiste weg!’  

Ook hebben we ons specialistisch oog laten vallen op de verlichting in de terminals. ‘Zelf waren we al druk bezig met verduurzamen, zoals het vervangen van alle lampen met ledverlichting. Er is toen geen rekening gehouden met de schakeling van de verlichting in de buurt van daglicht toetreding. Door de EED energie-audit werd ons duidelijk dat er nog een besparing valt te realiseren door de schakeling ook aan te passen,’ aldus Huub.

De rapportage heeft Huub en zijn team naast heldere inzichten ook een stuk bevestiging gegeven: ‘Al met al werd dankzij de EED energie-audit benadrukt dat Swissport het goed doet: ‘We zijn bezig op de juiste weg!’

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
 •  René: EML en EED specialist
 • Heeft ook Aldi en Yarden geholpen
 • Klanttevredenheidsscore van 9,1
 • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 100 MB.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

  Gerelateerde diensten

  Dienst: energielabel voor bedrijfspanden

  Energielabel bedrijfspand 

  Dienst: Energie-Index voor rentekorting hypotheek

  EED energie-audit