Klantcase Standic

“Energie Inspectie heeft ons laten zien dat energie-efficiëntie niet alleen een verplichting is, maar ook een kans.”

Opdrachtgever:

Standic

Locatie:

Dordrecht

Energiebesparingsplicht

Onderzoeksplicht

Standic BV en Energie Inspectie: Een samenwerking gericht op energie efficiëntie

In het hart van de chemische industrie ligt Standic BV, een bedrijf dat voortdurend streeft naar verbetering van haar energie-efficiëntie rondom tankopslag. Arie Eichhorn, SHEQ-manager bij Standic, zocht naar een manier om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en voordelen van energie-efficiëntie. “We wilden niet alleen voldoen aan onze milieuverplichtingen, maar ook begrijpen hoe we onze energie-efficiëntie konden verbeteren,” zegt Eichhorn. In hun streven naar een groene bedrijfsvoering en hun verplichtingen vanuit de ISO 14001-certificering, besloot Standic samen te werken met Energie Inspectie voor de onderzoeksplicht.

“Energie Inspectie bracht een frisse blik en een gestructureerde aanpak. Het was een leerzame ervaring voor ons team,”vertelt Eichhorn. Hij prijst vooral de communicatie en het overleg met ons. “De spontaniteit en energie brachten een nieuwe dynamiek in het proces en stimuleerden ons enthousiasme voor dit onderzoek.”

foto-school-gemeente-Leeuwarden

Een roadmap naar energiebesparing

Het onderzoek heeft voor Standic meer dan alleen inzicht opgeleverd. Het heeft het bedrijf aangezet tot actie. “We hebben nu een duidelijk plan van aanpak voor de komende jaren. We hopen dat onze investeringen op lange termijn tot kostenbesparingen zullen leiden,” zegt Eichhorn.

Energie Inspectie heeft Standic niet alleen laten zien waar de mogelijkheden voor energiebesparing liggen, maar hen ook geholpen om compliant te zijn met de wet- en regelgeving.

“Energie Inspectie heeft ons laten zien dat energie-efficiëntie niet alleen een verplichting is, maar ook een kans,” zegt Eichhorn.

Hij zou Energie Inspectie dan ook absoluut aanbevelen aan andere bedrijven die ook met een onderzoeksplicht te maken hebben. We zijn trots op de positieve feedback van Standic en kijken uit naar toekomstige samenwerkingen om andere bedrijven te helpen bij het verbeteren van hun energie-efficiëntie.