Energie Inspectie strijdt tegen energiearmoede

De huidige stijging van de energieprijzen zorgt bij veel huishoudens voor een verdubbeling van de energierekening. Daarom hebben wij de energiecoach in het leven geroepen. Met deze wijkgerichte aanpak helpen we op een laagdrempelige manier bij het verlagen van de energierekening en dragen we bij aan de energietransitie van Nederland.

Wat is energiearmoede?

We spreken van energiearmoede wanneer je als huishouden de energierekening niet meer kunt betalen omdat die te hoog is voor het inkomen. Op dit moment geldt dit voor één op de tien huishoudens in Nederland. Door de energiekosten te verlagen, kun je de hoogte van de energierekening beperken.

Energiearmoede in uw gemeente bestrijden

Hoe pakt u energiearmoede aan in uw gemeente?  Energiearmoede raakt vooral mensen die het al moeilijk hebben en zorgt voor schrijnende situaties. Maar hoe informeer je bewoners effectief over energiebesparing? En hoe stimuleer je hen vervolgens om aan de slag te gaan?

Hoe gemeentes energiearmoede kunnen voorkomen

Ook u als gemeente bent gebaat bij een dienstverlening die aansluit bij wat er speelt in uw wijken en buurten. Wij bieden daarom verschillende diensten aan die afhankelijk van uw wensen, zowel gecombineerd als afzonderlijk kunnen worden ingekocht. Zo bent u als opdrachtgever verzekerd van een aanpak die nauwkeurig is afgestemd op de behoeften en belevingswereld van de doelgroep.

Als bewoner energiearmoede voorkomen

Hulp en ondersteuning bij het verduurzamen van de woning kent alleen maar voordelen. Bewoners krijgen concrete handvaten om de energiekosten te verlagen. Zo verminderen ze het energieverbruik en besparen ze op de energierekening. Wat zo waardevol is aan de energiecoach, is dat die specifiek kijkt naar elke woning en woonsituatie. De tips sluiten naadloos aan op wat iemand nodig heeft. Ook als dat producten zijn zoals tochtstrips. De geadviseerde producten worden direct aangeboden vanuit onze elektrische bestelbus en in de woning geïnstalleerd.

Energiearmoede bij ondernemers

Energie Inspectie helpt mkb-ondernemers om inzicht te krijgen in het energieverbruik. We maken een opname van het pand en geven verduurzamingsadvies voor mkb-ondernemingen met het uitvoeren van besparende maatregelen.

Veelgestelde vragen


Is er toch nog iets onduidelijk over ons proces? Bel ons gerust op 088 42 42 900.

Wat is energiearmoede?

Energiearmoede gaat over het verband tussen armoede en de kosten van energie.

Wanneer is er sprake van energiearmoede?

We spreken van energiearmoede wanneer een huishouden de energierekening niet meer kan betalen omdat die te hoog is voor het inkomen. Op dit moment geldt dit voor één op de tien huishoudens in Nederland.

Hoe los je energiearmoede op?

Door de energiekosten te verlagen, kunt u de hoogte van de energierekening beperken en hiermee energiearmoede oplossen.