Energie Inspectie helpt woningeigenaren Noardeast-Fryslan met isolatie

In samenwerking met Nederland Isoleert adviseert Energie Inspectie woningeigenaren die te maken hebben met energiearmoede over isolatie. Het gaat om bewoners uit de gemeente Noardeast-Fryslan. Het doel van het advies is het verminderen van energiearmoede en daarmee ook een lagere energierekening voor bewoners. We letten hierbij op het type isolatie, zoals vloerisolatie, dakisolatie en bodemisolatie.

“Niet alles is mogelijk in elk huis, dus we kijken welke vormen van isolatie er al aanwezig zijn of mogelijk zijn,” aldus Thirsa Jillings, projectleider Energiearmoede. “Elk huis is immers anders en dat is ons uitgangspunt bij het geven van advies. Als een bewoner twijfelt over welke isolatiemogelijkheid het meest geschikt is voor zijn of haar woning, helpt Energie Inspectie bij het maken van de juiste keuze. We bekijken wat de mogelijkheden zijn voor die specifieke woning en stellen op basis hiervan een passend advies op.” Bij Energie Inspectie kiezen wij steevast voor natuurinclusief isoleren. Dit betekent dat we bij isolatiewerkzaamheden rekening houden met de aanwezigheid van beschermde diersoorten (zoals de huismus, gierzwaluw en vleermuizen) die in woningen nestelen en verblijven.

Unieke aanpak

De gemeente Noardeast-Fryslan heeft een voorselectie gemaakt om de juiste doelgroep te bereiken: woningeigenaren met een laag inkomen en hoge energiekosten. Deze mensen ontvangen een brief van de gemeente waarop ze kunnen reageren om aanspraak te maken op een adviesgesprek. Dit gesprek is bedoeld om energiebesparende maatregelen te bespreken. Om deze maatregelen uit te voeren, werkt Energie Inspectie samen met aannemers. Dit is een unieke samenwerking, waarbij niet alleen de gemeente en de aannemers betrokken zijn, maar ook de bewoners zelf. Door deze aanpak wordt er meer bewustzijn gecreëerd over energiebesparing en worden mensen gestimuleerd om actie te ondernemen. Zo dragen we samen bij aan een duurzamere toekomst voor deze gemeente.

Kortom: Energie Inspectie adviseert bewoners die te maken hebben met energiearmoede over isolatiemogelijkheden in de gemeente Noardeast-Fryslan. We letten hierbij op type isolatie en kijken wat mogelijk is voor een specifieke woning. Het uiteindelijke doel is het verminderen van energiearmoede en daarmee een lagere energierekening voor bewoners.

Samenwerken met Energie Inspectie?

Wilt u meer weten over de samenwerking met Energie Inspectie of wilt u weten hoe u kunt bijdragen aan een duurzame toekomst? Neem dan gerust contact met ons op via 088 42 42 900. Samen kunnen we het verschil maken!