Klantcase: DDL Diagnostic Laboratory

 

Interview met Koos van Leeuwen van DDL Diagnostic Laboratory.

“Niet alleen mooie praatjes vooraf maar ook hele goede nazorg achteraf”

Logo-DDL

Opdrachtgever:

DDL Diagnostic Laboratory

Locatie:

Nederland

Energielabel C:

Advies
Ondersteuning
Registratie energielabel C

Over het bedrijf

DDL Diagnostic Laboratory is een organisatie die zich dagelijks bezig houdt met onderzoek in het kader van ontwikkeling van medicijnen. Het is een snel groeiend bedrijf dat ook andere bedrijven ondersteunt en in deze tijd ook betrokken is bij coronatesten. De vestiging in Rijswijk is een combinatie tussen een kantoor en een laboratorium.

De uitdaging

Het pand waarin DDL in is gevestigd is gebouwd in 1970. Niet bepaald een modern gebouw. Dit was ook terug te zien in het energielabel, namelijk energielabel F. Koos van Leeuwen heeft zoveel mogelijk proberen te onderzoeken naar de mogelijkheden om tot een energielabel C te komen maar van de mogelijkheden die hij tegenkwam werd hij niet vrolijk. Met de handen in het haar moest hij op zoek naar een oplossing. Op de facility beurs maakt Koos kennis met Martijn van der Harst, de directeur van Energie Inspectie. Tijdens deze kennismaking kwam de uitdaging  ter sprake en wist Martijn hem te vertellen dat er veel meer mogelijk is dan in eerste instantie gedacht omdat het pand van DDL een combinatie is tussen een kantoor en een laboratorium. Koos en Martijn spraken af om een oriëntatie gesprek te voeren over de mogelijkheden om deze uitdaging aan te gaan.

De uitdaging : Het kantoor/laboratorium van DDL Diagnostic Laboratory van energielabel F naar energielabel C krijgen.

Verbaasd en enthousiast over de mogelijkheden.

Energie adviseur Reinder is op locatie geweest om de opname van het kantoor te verzorgen. Vervolgens is hij aan de slag gegaan om een advies te schrijven zodat het kantoor van DDL zou uitkomen op energielabel C. Vol verbazing werd er gekeken naar het opgeleverde maatwerkadvies. Er was namelijk veel meer mogelijk dan energielabel C. Als de juiste besparingsmogelijkheden werden toegepast dan zou energielabel A zelfs mogelijk zijn. Dit zorgde er natuurlijk voor dat de keuze snel werd gemaakt om er vol voor te gaan en in te zetten op energielabel A.

De oplossing

Er is een maatwerkadvies geschreven voor het pand van DDL Diagnostic Laboratory. Hierin staan alle besparende maatregelen die nodig zijn om het gebouw naar een hoger energielabel te tillen. Vervolgens heeft Koos van Leeuwen samen met ondersteuning van Energie Inspectie ervoor gezorgd dat de maatregelen ook worden toegepast.

Een belangrijke deadline voor realisatie energielabel A.

Er zat een addertje onder het gras om met de beschreven maatregelen op energielabel A uit te komen. Het advies dat is geschreven is namelijk gebaseerd op de regelgeving die loopt tot december 2021. Daarna zou het zo zijn dat als de maatregelen toegepast zouden worden op een slechter energielabel uit zou komen. Er was aardig wat werk te doen om energielabel A te realiseren.

Alles op alles met hele goede ondersteuning.

We hebben samen alles op alles gezet om voor het einde van 2020 alle besparende maatregelen uit te voeren. Dit is uiteindelijk ruimschoots gelukt door de goede ondersteuning en advies vanuit Energie Inspectie. Ondanks dat Energie Inspectie een onafhankelijke adviserende partij is, werd ik toch uitstekend geadviseerd over partijen die ons konden helpen met de uitvoering van de besparende maatregelen. Hierdoor wist ik zeker dat ik de goede keuzes maakte.

“De persoonlijke aanpak vond ik heel plezierig, jullie waren niet afstandelijk. Ga zo door en probeer je op deze manier te onderscheiden”

Waarom Energie Inspectie?

Op de Facility beurs tijdens onze kennismaking heeft Martijn van der Harst me geïnformeerd over de mogelijkheden voor het pand van DDL. Tijdens dit gesprek ben ik overtuigd en hebben we een eerste oriëntatie gesprek gehad. Tijdens dit gesprek raakte ik erg enthousiast en kwam er al snel naar boven wat Energie Inspectie voor mij kon betekenen. Er werd echt de tijd genomen en ik werd heel persoonlijk geholpen, dit vond ik heel plezierig. De keuze was niet moeilijk en terugkijkend op het hele proces heb ik geen moment spijt gehad om Energie Inspectie in te schakelen, want ik ben erg tevreden over het gehele plaatje.

Resultaat

Het pand van DDL Diagnostic laboratory heeft de sprong van Energielabel F naar energielabel A gemaakt door het maatwerkadvies en de besparingsmaatregelen die getroffen zijn vanuit het zorgvuldig opgestelde adviesrapport vanuit Energie Inspectie.

Realisatie energielabel A Kantoorpand DDL Diagnostic Laboratory

120 fte

Looptijd opdracht

Looptijd opdracht:
2 maanden

foto-koos-van-leeuwen

“Niet alleen mooie praatjes vooraf, maar ook hele goede nazorg achteraf.”

De samenwerking en het proces tijdens het project om ons pand te verduurzamen verliep erg prettig en efficiënt. Er is uitstekend gehandeld en alles is op tijd afgerond.

~ 17/8/2021   Koos van Leeuwen, DDL Diagnostic Laboratory

Aangenaam

reinder-rond
  • Rinse Yde: Energie Adviseur
  • Gespecialiseerd in Energielabel C
  • Klanttevredenheidsscore van 9.1
  • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Gerelateerde diensten

Dienst: energielabel voor bedrijfspanden

Energielabel bedrijfspand 

Dienst: Energie-Index voor rentekorting hypotheek

EED energie-audit