Ondersteuning bij energielabeling, energiebeleid en verduurzamingsadvies

Energieverduurzaming voor woningcorporaties

Wat wij voor u kunnen betekenen

Wanneer uw core-business bestaat uit het beheren van panden, dan is energiebeheer daar een groot onderdeel van. Of het nu gaat om het verduurzamen van bestaande bouw of het aanvragen van STEP-subsidie of een FEH-lening: woningcorporaties hebben dagelijks te maken met energie.

Wij zijn graag de partner die u daarbij aan de hand neemt. Zo kunnen wij u adviseren over hoe u zoveel mogelijk impact bewerkstelligt met zo min mogelijk middelen, kijken wij samen met u hoe u kunt verduurzamen en ondersteunen we u bij het aanvragen van allerlei subsidies. Onder andere WoonFriesland ging u al voor in een duurzame samenwerking met Energie Inspectie.

Actieve houding en meedenken voor de juiste beoordeling van het definitieve label, ook buiten kantoortijden.

Jan, ZoutkampMeer referenties

Deze diensten leveren wij

Onze erkend onafhankelijke energieadviseur komt graag bij u langs om de energie-index te bepalen

Energie-Index

De Energie-Index drukt uit hoe energiezuinig een woning is. De index is belangrijk en nodig om bijvoorbeeld het aantal huurpunten te bepalen voor het woningwaarderingsstelsel (waarmee de maximale huur berekend wordt) of om in aanmerking te komen voor subsidies. Het betreft dan vooral sociale huurwoningen: verhuurders van woningen boven de liberalisatiegrens mogen ook kiezen voor een energielabel.

Lees meer over Energie-Index

Onze erkend onafhankelijke energieadviseur komt graag bij u langs om de EPC te bepalen

EPC-bepaling

Nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen moeten voldoen aan wettelijke eisen met betrekking tot de energiezuinigheid, zoals door die de overheid zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Die energiezuinigheid wordt bepaald door middel van het Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). De bepaling daarvan gaat aan de hand van gebouweigenschappen, standaard gebruikersgedrag en installaties. Een EPC-bepaling is noodzakelijk bij het verkrijgen van een bouwvergunning van de gemeente.

Lees meer over EPC-bepaling

Energieadvies woning (maatwerkadvies)

Het investeren in energiebesparende maatregelen betaalt zich doorgaans dubbel en dwars weer uit in de vorm van subsidies, belastingvoordeel of een aanmerkelijk lagere energierekening. We komen graag bij u langs om te onderzoeken hoe en wat er mogelijk is. We inspecteren uw pand uitvoerig en stellen aan de hand daarvan een maatwerkrapport op.

Lees meer over Energieadvies woning (maatwerkadvies)

Subsidie energiebesparende maatregelen aanvragen

Subsidie-aanvraag

Er zijn verscheidene subsidies die u net dat zetje in de rug kunnen geven om energiebesparende maatregelen te treffen. Het onderzoeken van de voorwaarden en het doen van de aanvraag van een dergelijke subsidie is een tijdrovende klus. Wij helpen u graag om dat proces zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.

Lees meer over Subsidie-aanvraag

Energiekosten besparen door een Warmtebeeldopname te maken

Warmtebeeldopnames

Warmtebeeldopnames zijn uitermate geschikt om warmteverliezen en bouwkundige- of installatietechnische gebreken bloot te leggen. Met onze warmtebeeldcamera kunnen we u een gedetailleerd beeld geven van de kwaliteit van de isolatie van uw pand. Dat is zinvol, omdat gebrekkige isolatie kan leiden tot vochtvorming, houtrot en schimmel.

Lees meer over Warmtebeeldopnames

Blowerdoortest

Kieren en lekkages opsporen doen we bij voorkeur met een blowerdoortest. Zo berekenen we nauwkeurig de infiltratie van de woning. Dat is met name interessant voor nieuwbouw, wegens de strenge bouweisen. Ook voor nul-op-de-meterwoningen is de blowerdoortest een uitkomst.

Lees meer over Blowerdoortest

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

  • Energielabeling & -beleid

    Wij voorzien uw pand graag van een energielabel of energie-index.

  • Verduurzamingsadvies

    Bent u benieuwd naar hoe u uw maandelijkse energierekening omlaag kunt brengen? Wij zoeken het voor u uit.

  • Ondersteuning bij subsidie-aanvraag

    We begeleiden u stap voor stap in het doen van de aanvraag.

Ik wil een offerte of bel mij terug

Menu