Energieverduurzaming voor woningcorporaties

Ondersteuning bij energielabeling, energiebeleid en verduurzamingsadvies.

icon-linkedin        icon-instagram

certificate BRL9500 gecertificeerd

nuchter&deskundigAl 5 jaar ervaring

nuchter&deskundigKlanttevredenheidsscore van 9.1

Wat wij voor u kunnen betekenen

Wanneer uw core-business bestaat uit het beheren van panden, dan is energiebeheer daar een groot onderdeel van. Of het nu gaat om het verduurzamen van bestaande bouw of het aanvragen van STEP-subsidie of een FEH-lening: woningcorporaties hebben dagelijks te maken met energie.

Wij zijn graag de partner die u daarbij aan de hand neemt. Zo kunnen wij u adviseren over hoe u zoveel mogelijk impact bewerkstelligt met zo min mogelijk middelen, kijken wij samen met u hoe u kunt verduurzamen en ondersteunen we u bij het aanvragen van allerlei subsidies. Onder andere WoonFriesland ging u al voor in een duurzame samenwerking met Energie Inspectie.

Goed behulpzaam

Prima

Niek - Heerenveen

Diensten voor woningcorporaties

Energielabel

Heeft u een energielabel nodig om het aantal huurpunten te bepalen voor het woningwaarderingsstelsel, om in aanmerking te komen voor subsidies of rentekorting op de hypotheek? Wij berekenen het energielabel graag voor u.

 EED energie-audit

EED is een door de EU richtlijn waarin is bepaald dat ongeveer 6000 Nederlandse bedrijven energieaudits moeten opstellen, met als doel energiebesparing en verduurzaming.
Woningcorporaties hebben ook een EED-plicht.

Ondersteuning subsidie-aanvragen

Er zijn verscheidene subsidies mogelijk voor energiebesparende maatregelen. Het onderzoeken van de voorwaarden en het doen van de aanvraag van een subsidie is een tijdrovende klus. Wij helpen u graag om dat proces zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.

Thermografisch onderzoek

Thermografisch onderzoek is zeer geschikt om warmteverliezen en bouwkundige- of installatietechnische gebreken bloot te leggen. Zo kunnen we gebrekkige isolatie lokaliseren wat kan leiden tot vochtvorming, houtrot en schimmel.

Blowerdoortest

Kieren en lekkages opsporen doen we bij voorkeur met een blowerdoortest. Daarmee berekenen we nauwkeurig de infiltratie van de woning. De blowerdoortest is vooral interessant voor nieuwbouw en nul-op-de-meter huizen, maar ook voor het lokaliseren van tochtpunten bij bestaande woningen.

BENG berekening

Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning, moet alle nieuwbouw (woningbouw en utiliteitsbouw) vanaf 1 januari 2021 voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG).
Wij maken een BENG berekening voor u en helpen u met de nacontrole na oplevering.

Dit hebben wij voor andere woningcorporaties betekend:

Erkende maatregelen uitvoeren op natuurlijke momenten

Actualisatie 2770 huurwoningen grote Friese wooncorporatie

Voor de actualisatie van een grote wooncorporatie in Friesland, hebben we tot nu toe 2770 woningen opgenomen. Voor dit project zijn onze EPA-W adviseurs ingezet om de huidige situatie van de woningen op te nemen en het energielabel vast te stellen.

Lees verder …

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart

 

  • Marc: Teamleider duurzaamheid
  • Heeft dit jaar al meer dan 100 EED-audits gedaan.
  • Klanttevredenheidsscore van 9.1
  • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan