Duurzaam wonen

Vaststellen van het energielabel, maatwerkadvies woning, thermografisch onderzoek.

icon-linkedin        icon-instagram

certificate BRL9500 gecertificeerd

nuchter&deskundigAl 5 jaar ervaring

nuchter&deskundigKlanttevredenheidsscore van 9.1

Wat wij voor u kunnen betekenen

Als huiseigenaar is energiebeheer en goed zicht daarop van grote waarde. Niet alleen om de maandelijkse rekening van de energieleverancier zo laag mogelijk te houden, maar ook om bewuster met het milieu om te gaan. Of misschien bent u wel van plan om uw woning kortdaags te verhuren of verkopen, en is dat de reden dat u op zoek bent naar een partij die het energielabel voor u kan verzorgen.

Of het nu om labeling of om energiebespaaradvies gaat: wij zijn graag de partner die u daarbij aan de hand neemt. Zo kunnen wij u adviseren over hoe u zoveel mogelijk impact bewerkstelligt met zo min mogelijk middelen, kijken wij samen met u hoe u kunt verduurzamen en ondersteunen we u bij het aanvragen van allerlei subsidies.

Wilt u in aanmerking komen voor de 0,15% duurzaamheidskorting energiezuinige woning op een hypotheek bij ABN AMRO of Rabobank? Onze erkende energie adviseur komt graag bij u langs voor een opname van de woning.

Inspectie prima verlopen, maar!!

Offerteaanbod, planning en inspectie prima verlopen. Alleen ben ik het niet eens met de uitslag.
Met de laagste score G en een score E, kom ik er m.i bekaaid af omdat er geen papieren offertes en tekeningen aanwezig waren en om zaken te kunnen constateren geen muren en daken kunnen worden open gebroken en wordt uitgegaan van bouwtekeningen die 70 jaar of meer oud zijn!!
Kortom, goed werk van Energie inspectie, maar zeer ontevreden over het overheidsbeleid, dat ik meer zie als een geldgenerator voor de overheid.

Sijbe - Schiermonnikoog

Diensten voor duurzaam wonen

Energielabel woning aanvragen

Energielabel woningen

Bij de verkoop of verhuur van uw woning is het verplicht om een definitief energielabel voor uw woning te regelen. Het label is 10 jaar geldig.
Onze erkende energie adviseurs berekenen het label en registreren deze voor u.

Energielabel voor rentekorting hypotheek

Bij ABN AMRO en de Rabobank is rentekorting op uw hypotheek mogelijk voor energiezuinige woningen. Hiervoor heeft u een energielabel nodig. Wij kunnen deze voor u vaststellen.

Ondersteuning subsidie-aanvragen

Er zijn verscheidene subsidies mogelijk voor energiebesparende maatregelen. Het onderzoeken van de voorwaarden en het doen van de aanvraag van een subsidie is een tijdrovende klus. Wij helpen u graag om dat proces zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.

Thermografisch onderzoek

Thermografisch onderzoek is zeer geschikt om warmteverliezen en bouwkundige- of installatietechnische gebreken bloot te leggen. Zo kunnen we tochtpunten en gebrekkige isolatie lokaliseren wat kan leiden tot vochtvorming, houtrot en schimmel.

Blowerdoortest

Kieren en lekkages opsporen doen we bij voorkeur met een blowerdoortest. Daarmee berekenen we nauwkeurig de infiltratie van de woning. Interessant voor nieuwbouw en nul-op-de-meter huizen, maar ook voor het lokaliseren van tochtpunten bij bestaande woningen.

Energieadvies woning
(maatwerkadvies)

Energiebesparende maatregelen betalen zich doorgaans weer uit in de vorm van subsidies, belastingvoordeel of een fors lagere energierekening. We komen graag bij u langs om te onderzoeken hoe en wat er mogelijk is. 

Dit hebben wij voor particuliere woningeigenaren betekend:

Verduurzamen met maatwerkadvies: het verhaal van Bart & Margot

Verduurzamen met maatwerkadvies

Bart en Margot wonen sinds 2019 op een prachtige locatie aan de Dokkumer Ee. Hoewel ze beide tevreden waren met hun vorige huis, werden ze verliefd op deze vrijstaande woning met energielabel D. Inmiddels is de woning verduurzaamd naar energielabel A.

Lees verder …

Lopende projecten duurzaam wonen

Project Tûk Wenjen: energiezuinig wonen voor woningeigenaren gemeente Fryske Marren

Tûk Wenjen is het energiebesparingsproject van gemeente De Fryske Marren. Het doel is om particuliere woningeigenaren te helpen met het verduurzamen van hun woning. Om deze energieverduurzaming mogelijk te maken kunnen woningeigenaren in de gemeente advies aanvragen bij o.a. Energie Inspectie.

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
  • Erik: Energie Adviseur
  • Gespecialiseerd in woning inspecties.
  • Klanttevredenheidsscore van 9.1
  • Vragen? We reageren binnen 1 werkdag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden