Duurzaam wonen

Vaststellen van het energielabel of de Energie-Index, verduurzamingsadvies woning, ondersteuning bij subsidie-aanvragen.

certificate BRL9500 gecertificeerd

nuchter&deskundigNuchter & Deskundig

nuchter&deskundigKlanttevredenheidsscore van 8,9

Wat wij voor u kunnen betekenen

Als huiseigenaar is energiebeheer en goed zicht daarop van grote waarde. Niet alleen om de maandelijkse rekening van de energieleverancier zo laag mogelijk te houden, maar ook om bewuster met het milieu om te gaan. Of misschien bent u wel van plan om uw woning kortdaags te verhuren of verkopen, en is dat de reden dat u op zoek bent naar een partij die het energielabel voor u kan verzorgen.

Of het nu om labeling of om energiebespaaradvies gaat: wij zijn graag de partner die u daarbij aan de hand neemt. Zo kunnen wij u adviseren over hoe u zoveel mogelijk impact bewerkstelligt met zo min mogelijk middelen, kijken wij samen met u hoe u kunt verduurzamen en ondersteunen we u bij het aanvragen van allerlei subsidies.

Wilt u in aanmerking komen voor de 0,15% duurzaamheidskorting energiezuinige woning op een hypotheek bij ABN AMRO of Rabobank? Onze erkende energie adviseur komt graag bij u langs voor een opname van de woning.

Ik ben heel positief over de hulp en de snelheid waarmee het label is beoordeeld, met name over de snelle reactie op de vragen die ik heb gesteld ben ik zeer te spreken. Verder duidelijke uitleg over de handelingen die ik moest verrichten.
~Paulus, Berlikum ~

Diensten voor duurzaam wonen

Energie-Index voor rentekorting hypotheek

Bij ABN AMRO en de Rabobank is rentekorting op uw hypotheek mogelijk voor energiezuinige woningen. Hiervoor heeft u de Energie-Index of de EPC waarde nodig. Wij kunnen deze voor u berekenen. 

Energieadvies woning
(maatwerkadvies)

Energiebesparende maatregelen betalen zich doorgaans weer uit in de vorm van subsidies, belastingvoordeel of een fors lagere energierekening. We komen graag bij u langs om te onderzoeken hoe en wat er mogelijk is. 

Ondersteuning subsidie-aanvragen

Er zijn verscheidene subsidies mogelijk voor energiebesparende maatregelen. Het onderzoeken van de voorwaarden en het doen van de aanvraag van een subsidie is een tijdrovende klus. Wij helpen u graag om dat proces zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.

Thermografisch onderzoek

Thermografisch onderzoek is zeer geschikt om warmteverliezen en bouwkundige- of installatietechnische gebreken bloot te leggen. Zo kunnen we tochtpunten en gebrekkige isolatie lokaliseren wat kan leiden tot vochtvorming, houtrot en schimmel.

Blowerdoortest

Kieren en lekkages opsporen doen we bij voorkeur met een blowerdoortest. Daarmee berekenen we nauwkeurig de infiltratie van de woning. Interessant voor nieuwbouw en nul-op-de-meter huizen, maar ook voor het lokaliseren van tochtpunten bij bestaande woningen.

EPC-berekening

Nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen moeten voldoen aan wettelijke eisen met betrekking tot de energiezuinigheid. Die energiezuinigheid wordt bepaald door middel van de EPC-waarde. Deze waarde is noodzakelijk bij het verkrijgen van een bouwvergunning van de gemeente.

Dit hebben wij voor particuliere woningeigenaren betekend:

Erkende maatregelen uitvoeren op natuurlijke momenten

Actualisatie 2770 huurwoningen grote Friese wooncorporatie

Voor de actualisatie van een grote wooncorporatie in Friesland, hebben we tot nu toe 2770 woningen opgenomen. Voor dit project zijn onze EPA-W adviseurs ingezet om de huidige situatie van de woningen op te nemen en het energielabel vast te stellen.

Lees verder …

Lopende projecten duurzaam wonen

Project Tûk Wenjen: energiezuinig wonen voor woningeigenaren gemeente Fryske Marren

Tûk Wenjen is het energiebesparingsproject van gemeente De Fryske Marren. Het doel is om particuliere woningeigenaren te helpen met het verduurzamen van hun woning. Om deze energieverduurzaming mogelijk te maken kunnen woningeigenaren in de gemeente advies aanvragen bij o.a. Energie Inspectie.

Aangenaam!

Energie Adviseur Evert Swart
  • Erik: Energie Adviseur
  • Gespecialiseerd in EPA-W inspecties.
  • Klanttevredenheidsscore van 8,9.
  • Vragen? We nemen binnen 2 dagen contact op.
  • Bel ons op: 058 30 31 100 

Vraag vrijblijvend een offerte aan