Energie Prestatie Keuring (EPK): Inzicht Energiebesparende Maatregelen

De Energie Prestatie Keuring is een hulpmiddel dat u inzicht geeft in de energiebesparende maatregelen en of u hier voldoende invulling aan geeft.

Vraag vandaag nog een offerte aan

Wat is een Energie Prestatie Keuring (EPK)?

Als u een bedrijf heeft bent u verplicht om te voldoen aan de energiebesparingsplicht die door de overheid is geregeld in de Wet milieubeheer (Wm). De Energie Prestatie Keuring is een hulpmiddel dat u inzicht geeft in de energiebesparende maatregelen en of u hier voldoende invulling aangeeft.

De keuring

Er zijn verscheidene EPK-instrumenten voor verschillende branches en regio’s ontwikkeld. Op dit moment zijn dat autoschadeherstelbedrijven, bedrijventerreinen, regio’s, grafische industrie, industriële bakkerijen, metaalverwerkende industrie, supermarkten, textielservicebedrijven en zorginstellingen. Aan de hand van deze vastgestelde stappenplannen kunnen wij bij u de EPK uitvoeren: we rekenen terugverdientijden van energiebesparende investeringen door, monitoren de energiestromen en ondersteunen u tijdens het hele EPK-traject. Ook zullen wij bij het bevoegd gezag registreren dat u invulling geeft aan de energiebesparingsverplichting uit de Wet milieubeheer.

Een Energie Prestatie Keuring voor uw organisatie?

We komen graag bij u langs om een EPK uit te voeren. Neem contact met ons op via 058 30 31 100, mail naar info@energieinspectie.nl of vul het onderstaande formulier in en ontvang snel een offerte.

Misschien ook interessant

Energielabel bedrijfspand 

Hier vind u informatie over energielabels voor bedrijfspanden.
Wanneer een energielabel verplicht is, wie er verantwoordelijk is en u kunt een energielabel aanvragen.

Lees meer over energielabels voor bedrijfspanden >

Energielabel C voor kantoren

Vanaf 2023 dient elk kantoorpand groter dan 100m2 minimaal energielabel C te hebben: een energie-index van 1,3 of beter. Heeft u een kantoorpand? Wij helpen uw kantoor naar label C!

Lees meer over energielabel C voor kantoren >

EED energie-audit 

EED is een door de EU richtlijn waarin is bepaald dat ongeveer 6000 Nederlandse bedrijven energieaudits moeten opstellen, met als doel energiebesparing en verduurzaming.

Lees meer over de EED energie-audit >

Erkende maatregelenlijst & informatieplicht

Voor huurders of verhuurders van een bedrijfspand met een verbruik van meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m³ gas. Wij helpen u met de erkendemaatregelen en regelen de aangifte bij RVO.nl.

Lees meer over erkende maatregelen & informatieplicht >

Gerelateerde nieuwsartikelen

Is de EED energie-audit voor woningcorporaties verplicht?

Is de EED energie-audit voor woningcorporaties verplicht?

Er lijkt nog veel onduidelijkheid te leven of woningcorporaties ook verplicht zijn tot het uitvoeren van een EED energie-audit. De onduidelijkheid is destijds ontstaan omdat de Rijksoverheid en de ILT op dit punt niet op één lijn zaten. Met de deadline in zicht, 31-12-2020, brengen we hier graag duidelijkheid in.

Lees meer
6 redenen om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen

6 redenen om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen

In bepaalde gevallen is een energielabel voor uw bedrijfspand verplicht, in andere gevallen is het verstandig om alvast te regelen. Met het nieuwe energielabel 2021 kan het ook gunstig zijn om het label dit jaar nog te regelen. Wij zetten 6 goede redenen op een rij om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen.

Lees meer